Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΝΟ
Στόχος η ... καταγραφή

Σήμερα το Γενικό Συμβούλιο, σε καταγραφές περιορίζεται  η νόθα πλειοψηφία της διοίκησης

Σε μια περίοδο που η ολομέτωπη επίθεση εφοπλιστών και κυβέρνησης, σε βάρος ακόμα και του δικαιώματος της δουλιάς των ναυτεργατών, είναι σε πλήρη εξέλιξη, η νόθα πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας καλεί τους αντιπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων, που θα συμμετέχουν στο ετήσιο Γενικό συμβούλιο της ΠΝΟ, να εγκρίνουν έναν απολογισμό και προγραμματισμό δράσης, που απλά καταγράφει ορισμένα προβλήματα! Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα σχετικά κείμενα απουσιάζει η οποιαδήποτε πρόταση αγωνιστικής διεκδίκησης για την προώθηση των αιτημάτων των ναυτεργατών. Το Γενικό Συμβούλιο θα αρχίσει στις 10 το πρωί στην αίθουσα β` του ΣταδίουΕιρήνης και Φιλίας.

Επιπλέον νόθο θα είναι και το ίδιο το «σώμα» του Γενικού Συμβουλίου, αφού θα αποτελείται από αντιπροσώπους, άλλους εκλεγμένους με το σύστημα της απλής αναλογικής και άλλους με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα, ενώ θα τεθεί σε ισχύ και ο περιορισμός του ενός δεκάτου στον αριθμό των αντιπροσώπων των μεγάλων σωματείων, όπως προβλέπει το αναχρονιστικό και βαθιά αντιδημοκρατικό καταστατικό της ΠΝΟ.

Ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης που θα τεθεί προς έγκριση στο Γενικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε χτες στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής οι εκπρόσωποι της ΠΕΜΕΝ και της Ναυτεργατικής Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» καταψήφισαν τα δύο κείμενα. Από τους συνδικαλιστές των δύο αγωνιστικών ναυτεργατικών σωματείων επισημάνθηκε ότι τόσο ο απολογισμός όσο και ο προγραμματισμός δράσης δεν ανταποκρίνονται στα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών και προτάθηκε η άμεση τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας και ο εκδημοκρατισμός συνολικά του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ