Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
«Επεσαν οι μάσκες»

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ μεθόδευσαν αποκλεισμό της «Ταξικής Ενότητας Εργαζομένων» από το προεδρείο του ΕΚΑ

«Ιερά συμμαχία» συνέστησαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Αρτας, προκειμένου να αποκλείσουν από το προεδρείο της νεοεκλεγείσας διοίκησης την « Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» (ΕΣΑΚ), αν και αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη στο πρόσφατο συνέδριο.

Κατά την προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης, οι δυο αυτές παρατάξεις αρνήθηκαν την πρόταση της «Ταξικής Ενότητας» για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου, πρόταση που στήριξε και η «Αυτόνομη Παρέμβαση». Τελικά, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ εξέλεξαν στη θέση του προέδρου τον «εκλεκτό» της ΠΑΣΚΕ Σ. Μπαλτζώη, στη θέση του γενικού γραμματέα τον Κ. Πλάκια από τη ΔΑΚΕ, αν και είναι τέταρτη δύναμη με μια μόνο έδρα και στη θέση του ταμία τον Α. Γρετσίστα, επίσης από την ΠΑΣΚΕ. Οι υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου θα πληρωθούν σε νέα συνεδρίαση.

«Απέδωσαν» οι προεκλογικές συζητήσεις και συμφωνίες μεταξύ ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στις «πλάτες» των εργαζομένων, για να συνεχιστεί η απραξία και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων». «Η λογική των αποκλεισμών - συνεχίζει - των διαφορετικών απόψεων, που θυμίζει άλλες εποχές, πληρώθηκε ακριβά από αυτούς που την εφάρμοσαν. Το πισωγύρισμα, που επιχειρείται σήμερα, μπορεί να δημιουργεί προσωρινές δυσκολίες στο κίνημα, αλλά αυτοί που θα πληρώσουν θα είναι οι εμπνευστές του».

Οπως τονίζει, αυτοί που επέλεξαν το συγκεκριμένο πρόσωπο στη θέση του προέδρου, ο οποίος δέχτηκε καταιγισμό καταγγελιών για εκτεταμένη απεργοσπασία και δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών, βαρύνονται με σοβαρές πολιτικές ευθύνες». «Καταγγέλλουμε - τονίζει - αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε ότι μέσα και έξω από το ΔΣ του ΕΚΑ θα συμβάλουμε αποφασιστικά στην οργάνωση και το συντονισμό πάλης των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ