Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από θύμα ... έγινε θύτης

Επίθεση από τον γραμματέα του ΕΚ Χανίων, δέχτηκε εργαζόμενη συνδικαλίστρια

Την αδικαιολόγητη επίθεση του γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γ. Τζανιδάκη, στην Χαρίκλεια Γεωργογιαννάκη, υπάλληλο του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Χανίων της ΕΣΑΚ. Η επίθεση έγινε απρόκλητα, μέσα στα γραφεία του ΕΚ. Μετά από το γεγονός, σαν να ευθυνόταν η ίδια, απειλήθηκε και με απόλυση, γιατί δε φερόταν καλά!

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ ζητά από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου την καθαίρεση του γενικού γραμματέα και την ανάκληση της απειλής απόλυσης της συναδέλφου, που αναδεικνύεται από θύμα σε θύτη. Επίσης, απαιτεί να λυθούν τα εργασιακά θέματα στο Εργατικό Κέντρο μέσα από διάλογο με ευθύνη μόνιμης διαπαραταξιακής επιτροπής.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η μέχρι τώρα πορεία της εργαζόμενης στο εργατικό κέντρο δε δικαιολογεί αυτή την επίθεση, ενώ η στάση του γ.γ. δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. ?Οταν αυτοί που είναι ταγμένοι να διαφυλάξουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τη συνδικαλιστική δραστηριότητα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, τα καταστρατηγούν, δείχνουν ότι έχουν χάσει την αίσθηση του ρόλου τους?, υπογραμμίζει η Τοπική Επιτροπή της ΕΣΑΚ.

?Καλούμε την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου να σταματήσει τις παρεμβάσεις σε μη αρεστούς της συνδικαλιστές και σωματεία, με οποιοδήποτε τρόπο. Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και απόκρουση τέτοιων φαινομένων?, καταλήγει.

Την αδικαιολόγητη επίθεση του γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου προς την υπάλληλο και πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ