Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Μέσα στη σεζόν 15 απολύσεις

Από την εταιρία «Τυρογαλά» στη γραμμή Κυλλήνης - Ζακύνθου -Κεφαλονιάς

Σε 15 απολύσεις ναυτεργατών από τα πλοία «ΙΟΝΙΣ» και «ΠΡΩΤΕΑΣ», στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κυλλήνη - Ζάκυνθος - Κεφαλονιά, προχώρησε χτες η ακτοπλοϊκή εταιρία «ΤΥΡΟΓΑΛΑ» και μάλιστα μέσα στην ένταση της ακτοπλοϊκής κίνησης.

Αποθρασυμένοι οι ακτοπλόοι εφοπλιστές από τη δουλική πολιτική προς τα συμφέροντά τους και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, δε διστάζουν μέσα στο κατακαλόκαιρο να μειώσουν τις συνθέσεις των πληρωμάτων προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σημειώνει πως «οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, αποθρασυμένοι από το θερμό συμπαραστάτη τους, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, όχι μόνο αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβάλλουν καταληστεύοντας τα λαϊκά εισοδήματα κι εκτινάσσοντας την ακρίβεια στα ύψη, αλλά προχωρούν και σε απολύσεις κόβοντας και ράβοντας κατά τα συμφέροντά τους τις ακτοπλοϊκές γραμμές με στόχο τη μέγιστη κερδοφορία τους».

Στη συνέχεια επισημαίνει πως «οι Λιμενικές Αρχές σαν παρατηρητές επικυρώνουν κατά απαίτηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας την ασυδοσία των εφοπλιστών, τα 16ωρα και 18ωρα συνεχούς απασχόλησης, την ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων, ακόμα και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ