Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
Να στηριχτεί ο αγώνας των εργαζομένων

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη από την τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ

Σε πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα «Τσιμέντα Χαλκίδας», διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2004 από τη γαλλική διοίκηση της πολυεθνικής «Lafarge». Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή της πολυειδικότητας.

Σήμερα το απόγευμα, με πρωτοβουλία της Τοπικής Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών στην αίθουσα της Δημοτικής Κίνησης της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» (Νεοπτολέμου 11 και Νεοφύτου). Αντικείμενο της σύσκεψης είναι οι εξελίξεις στα «Τσιμέντα Χαλκίδας» και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για την έκφραση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους. Παράλληλα, η Τοπική Γραμματεία διοργανώνει την Πέμπτη, 15 Ιούλη, στις 8 το βράδυ, συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του τσιμεντάδικου. Η συγκέντρωση θα γίνει στον πεζόδρομο της πλατείας Αγοράς.

Στηρίζει τον αγώνα

Τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων των «Τσιμέντων Χαλκίδας» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ. Χτες, στελέχη της ΝΕ πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση με την ανακοίνωση στους εργαζόμενους του τσιμεντάδικου.

Η ΝΕ Εύβοιας καταγγέλλει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της πολυεθνικής «LAFARGE». Καλεί τους εργαζόμενους να σφυρηλατήσουν την ταξική τους ενότητα και αγωνιστικότητα. Καλεί την εργατική τάξη, τα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Μέσα από την πολιτική της «ανταγωνιστικότητας», των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της σκληρής λιτότητας, - τονίζει η ΝΕ - εξελίσσεται η σφοδρή επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων. Αυτό είναι το έδαφος, επισημαίνεται, πάνω στο οποίο οι εργαζόμενοι στα «Τσιμέντα Χαλκίδας» και τις άλλες μονάδες του ομίλου, αντιμετωπίζουν τη συνεχή κατάργηση, περιορισμό δικαιωμάτων, συρρίκνωση προσωπικού, είσοδο των εργολάβων. Πάνω σ' αυτή την πολιτική, στηρίζει η γαλλική πολυεθνική τις αντεργατικές, προκλητικές απαιτήσεις της.

Οσον αφορά στην πρόταση του ΚΚΕ για Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Τσιμέντου, η ΝΕ Εύβοιας τονίζει ότι ο πλούτος που παράγεται είναι δημιούργημα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων. Δεν μπορεί να τον καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστών. Η παραγωγή τσιμέντου στη χώρα είναι στρατηγικής σημασίας τομέας για τη φιλολαϊκή ανάπτυξη (λαϊκή κατοικία, έργα υποδομής), την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας. Η τσιμεντοβιομηχανία θα αναπτυχθεί προς όφελος των εργαζομένων, του λαού, όταν γίνει λαϊκή περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ