Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΒΕΚΚΑ»
Απλήρωτοι τέσσερις μήνες

Απλήρωτοι από τον περασμένο Μάρτη είναι οι 120 εργαζόμενοι στην αλλαντοβιομηχανία ΒΕΚΚΑ στην Κόρινθο, καθώς η εργοδοσία επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα αρνείται να καταβάλλει τα δεδουλευμένα. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο προχώρησε σε 60 αναγκαστικές απολύσεις εργατών χωρίς να δώσει καμία αποζημίωση.

Ετσι εδώ και δύο μήνες, οι εργαζόμενοι κάνουν επίσχεση εργασίας στην οποία και εμμένουν μέχρι και σήμερα διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων και στο δίκαιο αγώνα τους βρίσκονται σταθερά από την πρώτη στιγμή, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κορινθίας και η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, ενώ χτες, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλής, επισκέφτηκε τους αγωνιζόμενους εργάτες μέσα στο εργοστάσιο.

«Να πληρωθούμε και να μπούμε πάλι για δουλιά θέλουμε», είπε ο πρόεδρος του σωματείου της ΒΕΚΚΑ, Ευθύμιος Κόκκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Π. Κοσιώνη με το ΔΣ του σωματείου. «Είμαστε τέσσερις μήνες απλήρωτοι και ο οικογενειακός μας προγραμματισμός έχει τιναχτεί στον αέρα», συμπλήρωσε ο συνδικαλιστής, για να προσθέσει η Φωτεινή Τράνταλη, εργάτρια: «Εχω τρία ενοίκια απλήρωτα, χάνω το αυτοκίνητο που πήρα πρόσφατα με δόσεις και χρωστώ στην τράπεζα 10.000 ευρώ. Τα δύο παιδιά μου πηγαίνουν σχολείο και μάλιστα στο Λύκειο».

Ο Π. Κοσιώνης, αφού άκουσε στη συνέχεια τα παράπονα και τις παρατηρήσεις των εργαζομένων, για το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες δρουν ανεμπόδιστα και ανεξέλεγκτα, σημείωσε πως πέρα από την ηθική και πολιτική στήριξη του ΚΚΕ, το Κόμμα θα φέρει το πρόβλημά τους και στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ