Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Αποπροσανατολισμός υπέρ των συμφερόντων της ολιγαρχίας

Να αντισταθεί στη μετατροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 σε τεράστια κερδοσκοπική επιχείρηση και να μην υποκύψει στα τετελεσμένα, που του παρουσιάζουν η κυβέρνηση, η ολιγαρχία και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία το ΚΚΕ, με αφορμή τις προχτεσινές δηλώσεις του Χ. Α. Σάμαρανκ, αλλά και τις καθησυχαστικές δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης που ακολούθησαν.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, επισημαίνονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ από την αρχή είχε επισημάνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, πέρα από το βαθιά εμπορευματικό χαρακτήρα τους, θα σημάνουν νέα πολιτικά και οικονομικά οφέλη για την πλουτοκρατία και νέα βάρη για το λαό. Οι δηλώσεις του Α. Σάμαρανκ είναι το πράσινο φως, προκειμένου να μπορεί η κυβέρνηση, με την επίκληση της επαπειλούμενης απώλειας της διοργάνωσης, την οποία ανάγει περίπου σε "νέα εθνική τραγωδία":

Πρώτον: Να δικαιολογεί τις απ' ευθείας αναθέσεις μεγάλων πακέτων, έργων και προμηθειών στους πολυεθνικούς κολοσσούς - χορηγούς της ΔΟΕ και σε όσους συνεργάζονται μαζί τους.

Δεύτερον: Να προωθήσει στο οργανωτικό επίπεδο της προετοιμασίας αλλαγές σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση από αυτήν που μέχρι σήμερα έχει ψηφίσει.

Οι δηλώσεις του ύπατου αξιωματούχου της ΔΟΕ ενισχύουν παραπέρα την προσπάθεια ιδεολογικής χειραγώγησης και μαζικού αποπροσανατολισμού του λαού και της νεολαίας, που, εδώ και καιρό, αναπτύσσεται μεθοδευμένα και πολύμορφα. Προσπάθεια, που σκοπό έχει την εκμετάλλευση του πατριωτικού συναισθήματος του λαού για να τον εμποδίσει να διακρίνει όσους, πίσω από το λεγόμενο όραμα των Ολυμπιακών Αγώνων, λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο το κέρδος του απάτριδος κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό και τη νεολαία και τους καλεί να μην υποκύψουν στα τετελεσμένα που τους παρουσιάζουν η κυβέρνηση, η ολιγαρχία και η ΔΟΕ.

Να αντισταθούν στη μετατροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 σε τεράστια κερδοσκοπική επιχείρηση, που θα απομυζήσει από τα δικαιώματά τους για καλύτερο περιβάλλον, για μαζική άθληση και φυσική αγωγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ