Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πολλαπλό πλήγμα για τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι νέες αυξήσεις μέχρι και 38% που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ σε εκατοντάδες είδη φαρμάκων, πολλά από τα οποία είναι πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αποτελούν χαρακτηριστικό αντιλαϊκό μέτρο.

Οι νέες αυξήσεις θα πλήξουν τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και τα επίσης καταχρεωμένα κρατικά νοσοκομεία. Από την άλλη, ωφελημένοι θα είναι οι μονίμως κερδισμένοι, οι φαρμακοβιομηχανίες.

Ο ισχυρισμός του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης ότι οι παραπάνω αυξήσεις είχαν αποφασιστεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απλώς επιβεβαιώνει ένα πράγμα: Οτι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν διαφορετική πολιτική. Ταυτόχρονα, το αρμόδιο υπουργείο προκαλεί, υποστηρίζοντας ότι αν δε γίνονταν αυξήσεις, θα υποχρεωνόταν να εισάγει ακριβότερα φάρμακα. Πρόκειται για το γνωστό εκβιασμό των φαρμακοβιομηχάνων, που σταματούν την παραγωγή για να εκβιάσουν για νέα κέρδη.

Οι αυξήσεις διατηρούν στην επικαιρότητα την ανάγκη να υπάρξει δημόσια φαρμακοβιομηχανία, που θα παρέχει φθηνό και καλής ποιότητας φάρμακο για το λαό. Το αίτημα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρέπει πιο αποφασιστικά να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ