Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χορός - μουσική στο Ηρώδειο

Το περίφημο «Il corpo di ballo del teatro alla scala di Milano» (Το «Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου»), εμφανίζεται σήμερα, αύριο και μεθαύριο στο Ηρώδειο, για την ενίσχυση του ελληνικού τμήματος των Special Olympics Hellas στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας. Το διάσημο μπαλέτο παρουσιάζει το σαιξπηρικό «Ονειρο θερινής νυκτός» και «Ενα ειδικό επετειακό αφιέρωμα στον Ρ. Νουρέγιεφ», με την ευκαιρία των 10 χρόνων απουσίας του.

«Το όνειρο θερινής νυκτός» παρουσιάζεται σήμερα και αύριο, σε χορογραφία Τζ. Μπαλανσίν, ενώ στις 23/7, στο αφιέρωμα στον Ρ. Νουρέγιεφ, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από γνωστά κλασικά έργα. Συμπράττει η «Συμφωνική Ορχήστρα Βουλγαρίας». Διευθύνει ο Ντέιβιντ Γκάρφορθ.

  • Το ορατόριο «Αγιος Παύλος» του Πέτρου Πετρίδη παρουσιάζουν την Παρασκευή, στο Ηρώδειο, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας, με μαέστρο τον Βύρωνα Φιδετζή. Συμπράττουν οι λυρικοί τραγουδιστές Μάρθα Αράπη, Ινές Ζήκου, Βαγγέλης Χατζησίμος, Χριστόφορος Σταμπόγλης κ.ά. Ο Π. Πετρίδης υπήρξε από τους σημαντικότερους Ελληνες συνθέτες, από τους πιο συνειδητούς εργάτες της ελληνικής εθνικής μουσικής σχολής. Με την ιδιαίτερη μουσική του αντίληψη δημιούργησε σημαντικό έργο, που ακόμη δεν έχει μελετηθεί όσο θα έπρεπε. Το έργο -βυζαντινό ορατόριο σε δύο μέρη για σολίστ, μεικτή χορωδία και ορχήστρα - γράφτηκε από τον Π. Πετρίδη το 1950, σε λιμπρέτο του ίδιου και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1951.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ