Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
Σύσκεψη για τη σταφίδα

Σε παμπελοποννησιακή σύσκεψη για τη σταφίδα καλούν με ανακοίνωση - πρόσκληση προς τους αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς των σταφιδοπαραγωγικών περιοχών της Πελοποννήσου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας. Στη σύσκεψη, που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 25 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, θα συμμετάσχει και ο Γιάννης Πατάκης, στέλεχος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σταφιδοπαραγωγοί είναι ότι αναγκάζονται - πριν ακόμα τρυγήσουν - από τον Ιούλη μέχρι αρχές Αυγούστου, να υπογράψουν ειδικό συμφωνητικό με τους εμποροβιομήχανους, το οποίο περιλαμβάνει την τιμή πώλησης και την ποσότητα που θα παραγάγουν. Σε αντίθετη περίπτωση ο σταφιδοπαραγωγός δεν έχει δικαίωμα στην επιδότηση, που αποτελεί σημαντικό οικονομικό συμπλήρωμα.

Οι σταφιδοπαραγωγοί απαιτούν, μεταξύ άλλων, κατάργηση του κανονισμού και των υποχρεωτικών συμβολαίων, ελεύθερη διαπραγμάτευση του ιδρώτα τους, άρση από την κυβέρνηση των δεσμευτικών ημερομηνιών και αξιοπρεπή τιμή - για φέτος - τουλάχιστον 1 ευρώ το κιλό και αύξηση της επιδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ