Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Αντιδρούν στο φακέλωμα

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις για την απόφαση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (ΔΑΟΑ) να θεωρήσει ως «ανεπιθύμητους» στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, αναβιώνοντας τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

«Προληπτικό αποκλεισμό και ενοχοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης», χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωση, την απόφαση της ΔΑΟΑ και σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή αποδεικνύει τη λειτουργία και τη χρήση του τρομονόμου σε βάρος των εργασιακών, πολιτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα έμπρακτα να προστατεύσουν τα εργασιακά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες των εργαζομένων στο δημόσιο.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι αυτά τα κρούσματα δημιουργούν σοβαρά ζητήματα για τα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων. «Η τρομοϋστερία, η τρομο-λαγνεία, η ανασφάλεια, και ο φόβος, που καλλιεργείται, παίρνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις, είναι προφανές, ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους και επιδιώκει συγκεκριμένα αποτελέσματα», σημειώνει και συμπληρώνει: Γι' αυτή την κατάσταση, σοβαρή πολιτική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, που έχουν δώσει τα πάντα στις μυστικές υπηρεσίες των ιμπεριαλιστικών κέντρων για την παρακολούθηση του λαού, με πρόσχημα πάντα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος, δηλώνει, ότι οι εργαζόμενοι δε θα ανεχτούν άλλο την καταπάτηση και τον περιορισμό των ατομικών συλλογικών δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και θα αγωνιστούν για την υπεράσπισή τους μέχρι τέλους.

Η Ομοσπονδία Μετάλλου επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι, με αφορμή την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενισχύονται οι μηχανισμοί αστυνόμευσης και καταστολής των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτικών. «Η εργατική τάξη της χώρας και τα συνδικάτα δε θα επιτρέψουν την επιβολή μέτρων σε βάρος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων της», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ