Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάθος με τα «μέτρα ασφαλείας»

"Αγαπήστε τα μέτρα ασφάλειας", θα μπορούσε να είναι το κεντρικό σύνθημα της προπαγανδιστικής επιχείρησης, που ξετυλίγεται εδώ και μέρες, με αφορμή τα μέτρα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που ήδη έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη και τους κατοίκους της σε «εν δυνάμει τρομοκράτες».

Η πλύση εγκεφάλου που γίνεται αποσκοπεί στο να πειστούν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, που έχουν βογκήξει τα τελευταία χρόνια από την κατασκευή των Ολυμπιακών έργων, ότι η «φυλακή» είναι μια «φυσιολογική» κατάσταση και τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι «εμπόδιο» μπροστά στην ασφάλεια. Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής θεωρεί αυτονόητη και απόλυτα δικαιολογημένη την ανάθεση της ασφάλειας των Αγώνων στο ΝΑΤΟ και τους «συμμάχους και εταίρους», ενώ περίπου καυχιέται για την πανάκριβη «προστασία», ύψους 1,2 δισ. δολάρια, που έχει καταβάλει στις ξένες μυστικές υπηρεσίες με πρώτη και καλύτερη τη CIA. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπερακοντίζει, αλλά κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό από αυτούς που άνοιξαν το δρόμο της «επιθετικής» υποτέλειας.

Από κοντά, τα ΜΜΕ παρουσιάζουν με καμάρι το «δίχτυ ασφαλείας» για τους Αγώνες, ενώ χειροκροτούν με πάθος την «ομπρέλα» των «Πάτριοτ» και τη «θωράκιση» της χώρας από τα αμερικανικά Awacs. «Εγκυρες» εφημερίδες δεν κρύβουν την ανακούφισή τους που το «Ζέπελιν» μπόρεσε «επιτέλους» να σηκωθεί, και «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι εγκωμιάζουν την «ευαισθησία» που επιδεικνύουν τα «μάτια» του, που ...«θολώνουν» αυτόματα, όταν φτάνουν μπροστά σε πόρτες και παράθυρα σπιτιών, προφανώς επειδή «κοκκινίζουν» από ντροπή (οι κάμερες, όχι οι συνάδελφοι...). Οι πάνοπλοι Αμερικανοί ράμπο και οι πράκτορες που έχουν γεμίσει την Αθήνα αποκτούν αίφνης το φωτοστέφανο του υπερασπιστή του ελληνικού λαού από τους αόρατους, πάντα, «τρομοκράτες».

Ευτυχώς, ο λαός της Αθήνας υποδέχτηκε όπως τους άξιζε τα μέτρα ασφάλειας, είτε «τυφλώνοντας» τις κάμερες - χαφιέδες, είτε στέλνοντας «αυθόρμητα» τα κατάλληλα σήματα και μηνύματα στο «Ζέπελιν»... Και, φυσικά, δε θα τους πτοήσουν τα «μέτρα ασφαλείας» στους αγώνες που έρχονται...


Π.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ