Κυριακή 8 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πάθος, συγκίνηση, κόπος

Παντελής Βούλγαρης
Παντελής Βούλγαρης
Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς δημιουργικής δουλιάς, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης καταθέτει μέσα σε λίγες γραμμές την εμπειρία του δικού του «ταξιδιού».

«Τελικό μήκος της ταινίας "Οι Νύφες", δύο ώρες και δέκα λεπτά. Ενας ιερός αριθμός. Πέντε χρόνια ζωής για την προετοιμασία και το γύρισμα. 1.500 κορίτσια κατέθεσαν την αγωνία και τις ελπίδες τους στις συναντήσεις που είχαν μαζί μου για να επιλέξω βλέμματα και ήθος της εποχής του ταξιδιού που έγινε το καλοκαίρι του 1922.

Απειρα σχέδια κοστουμιών και σκηνικών για την ακριβή αναπαράσταση της εποχής. Συναντήσεις με Ρώσους και Τούρκους ηθοποιούς. Ολα τα λιμάνια της Ελλάδας και της Τουρκίας σε φωτογραφίες για να επιλέξουμε το λιμάνι της αναχώρησης των κοριτσιών για το «Νέο Κόσμο». Μουσικές απ' όλη τη Μεσόγειο για ήχους και ατμόσφαιρες. Πρωινά και ξενύχτια αγωνίας παρέα με πιστούς συνεργάτες. Επιταγές που κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτες και τηλέφωνα αγωνίας για χορηγίες. Πόλεμος αισθητικής πληρότητας και καταστάσεων πληρωμών. Μεγάλη παρέα μου οι Ελληνες καλλιτέχνες και οι Αμερικανοί σύντροφοι. Δυο ώρες και δέκα λεπτά το τελικό μήκος των "Νυφών". Πάθος, συγκίνηση, κόπος, χωνεμένα μέσα σ' αυτόν το χρόνο. Χειρονομία επικοινωνίας εκατοντάδων ανθρώπων - εργατών του κινηματογράφου με το άγνωστο κοινό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ