Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οχι στις κάμερες και τους άλλους μηχανισμούς παρακολούθησης

Με αφορμή τη δικαστική απόφαση που επέτρεψε τη συνέχιση της λειτουργίας του «Μεγάλου Αδελφού» που βλέπει τα πάντα, του «Ζέπελιν», η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα παρακάτω:

«Η Ολυμπιακή τρομοκρατία είναι εδώ. Αναγνωρισμένη και από την ελληνική δικαιοσύνη.

Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου, που επαναλαμβάνει τα έωλα κυβερνητικά επιχειρήματα, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού μας αυτή τη λαίλαπα μέτρων παρακολούθησης και καταστολής. Δεν μπορεί να γίνει άλλοθι γι' αυτήν την τρομοκρατική εκστρατεία, που εκτός των άλλων μοίρασε δισ. στους ξένους προμηθευτές.

Ο στόχος της νέας τάξης να φωλιάσει ο φόβος στη ζωή και τη δράση του κάθε εργαζόμενου, της κάθε εργαζόμενης είναι πλέον σαφής και φανερός. Ο "Μεγάλος Αδελφός" βλέπει τα πάντα και επεμβαίνει με άγρια καταστολή για να καταπνίξει κάθε αντίθετη φωνή, κάθε φωνή που τον αμφισβητεί, κάθε φωνή που αγωνίζεται και διεκδικεί.

Η ολυμπιακή ασφάλεια ήταν το πρόσχημα για να 'ρθουν και να μείνουν και μετά τους Ολυμπιακούς κάμερες και μέθοδοι παρακολούθησης που πλήττουν καίρια δημοκρατικές κατακτήσεις και λαϊκές ελευθερίες.

Απαιτούμε:

- Την άμεση απομάκρυνση κάθε ηλεκτρονικού χαφιέ.

- Καμία κάμερα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

- Να τερματιστεί άμεσα η αστυνομική αυθαιρεσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ