Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΝΤΕΡΗ - ΘΑΝΟΥ - ΤΖΕΚΟΥ
Αναπάντητα ερωτήματα για το βρώμικο παρασκήνιο

Μυστικές συμφωνίες και έγγραφα που κάνουν λόγο για ντοπαρισμένους αθλητές, συνθέτουν το παζλ μιας ιστορίας, την οποία προσπαθούν να «κουκουλώσουν» οι κύριοι υπεύθυνοι για το φαινόμενο του ντόπινγκ, δηλαδή οι χορηγοί, η ΔΟΕ, αθλητικοί και πολιτικοί παράγοντες

Τα γραφεία της αμερικανικής εταιρίας BALCO που εμπλέκεται σε μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ

Associated Press

Τα γραφεία της αμερικανικής εταιρίας BALCO που εμπλέκεται σε μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ
Αναπάντητα εξακολουθούν να παραμένουν τα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει, με αφορμή την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου - Τζέκου, δύο μέρες μετά την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την υποκριτική στάση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, να παραπέμψει το θέμα στη Διεθνή Ενωση Ομοσπονδιών Στίβου.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση που δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ» ότι μια μέρα πριν την απολογία των δύο αθλητών στην πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ, το μέλος της επιτροπής Τόμας Μπαχ, οι αθλητές και εκπρόσωπος του προπονητή τους, ήρθαν σε μυστική συμφωνία για να καταθέσουν τις διαπιστεύσεις τους, ώστε να τιμωρηθούν με ...επιείκεια!

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε η ΔΟΕ, μια και οι πληροφορίες του «Ρ» από την περασμένη Τρίτη για τις πιέσεις των πολυεθνικών χορηγών της ΔΟΕ, ώστε το θέμα να «κλείσει» γρήγορα προκειμένου να διαφυλαχτεί το κύρος των αγώνων, επαληθεύονται.

Ολοι γνώριζαν...

Τελικά, αποδεικνύεται ότι πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες γνώριζαν ότι κάτι συμβαίνει με το θέμα του ντόπινγκ πολύ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ενα αποκαλυπτικό ηλεκτρονικό μήνυμα του προέδρου της αμερικανικής εταιρίας Μπάλκο, Β. Κόντε στις 20 Αυγούστου 2002 ήταν σε γνώση των αθλητικών παραγόντων, της ηγεσίας της πολιτείας, της Δικαιοσύνης και του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της χτεσινής «Ελευθεροτυπίας».


Eurokinissi

Οπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό μήνυμα, το 2002 εστάλη σε Ελληνα προπονητή και τον προειδοποιούσε ότι θα έπρεπε να ειδοποιήσει Ελληνα συνάδελφό του προπονητή ότι η ΔΟΕ έχει βρει τρόπο να ανιχνεύει από το 2003 ουσία απαγορευμένη (THG). Βέβαια, το μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι αν ο Β. Κόντε είχε και άνθρωπο μέσα στη ΔΟΕ, αν δηλαδή μάθαινε και από πρώτο χέρι την εξέλιξη των ελέγχων της χρήσης αναβολικών.

Πηγές από τον Αρειο Πάγο αναφέρουν τώρα ότι τα στοιχεία των «καταγγελιών» Λιάνη ήταν αόριστα και ανεπαρκή και κυρίως στηρίζονταν σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες θυελλώδεις εξελίξεις είναι σίγουρο πλέον ότι η δικογραφία αυτή δε θα κλείσει.

Θολώνουν τα νερά

Με την πρόθεση να θολώσει τα νερά και να διαχωρίσει τη θέση της από την υπόθεση εμφανίζεται η «Αθήνα 2004». Ο διευθυντής Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ της «Αθήνα 2004» Σ. Κοτρώτσος είπε μεταξύ άλλων: «Παρακολουθήσαμε στενά τη διαδικασία και η "Αθήνα 2004" δεν είχε καμία ανάμειξη. Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της ΔΟΕ. Είναι ένα λυπηρό γεγονός. Παρ' όλα αυτά, η πραγματική ουσία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι υπεράνω προσώπων και αφορά στο αληθινό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ολυμπιακών Ιδεωδών. Πάνω από όλα, θέλουμε διαφανείς Αγώνες».

Σκηνοθετημένο ατύχημα;

Στο μεταξύ, η εισαγγελική έρευνα σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος που είχαν οι δύο αθλητές το βράδυ της Πέμπτης, οδηγεί - όπως όλα δείχνουν - στο συμπέρασμα ότι ήταν σκηνοθετημένο. Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους από τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι εισαγγελικές αρχές συγκλίνουν στην εκδοχή ότι το τροχαίο ατύχημα των δύο αθλητών ήταν είτε σκηνοθετημένο είτε ανύπαρκτο. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναμένει πλέον την αποστολή της δικογραφίας της Τροχαίας για το ατύχημα της Γλυφάδας.

Από τους πρώτους που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το τροχαίο ατύχημα θα είναι οι επτά γιατροί του νοσοκομείου ΚΑΤ, καθώς και ο πρόεδρός του Χρ. Αρτινόπουλος. Οι γιατροί θα πρέπει να απαντήσουν γιατί νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Κεντέρης και Θάνου, αλλά και για τις ασάφειες που υπάρχουν μεταξύ των ιατρικών ανακοινωθέντων και της ιατροδικαστικής έκθεσης του Φ. Κοτσάφτη.

Υπάρχει διάσταση μεταξύ των γιατρών του ΚΑΤ και του ιατροδικαστή Φ. Κοτσάφτη. Ο ιατροδικαστής δε διαπίστωσε ευρήματα που είχαν διαπιστώσει οι γιατροί και αναφέρονταν στο ιατρικό ανακοινωθέν. Επίσης, από τη δικογραφία φέρεται να μην έχουν βρεθεί ίχνη λαδιού στο σημείο που υποδείχτηκε το τροχαίο ατύχημα. Στην Τροχαία έχουν καταθέσει δύο αυτόπτες μάρτυρες, εκ των οποίων ο ένας δήλωσε ότι μετέφερε τους δύο αθλητές στο ΚΑΤ και ο άλλος ότι τους είδε πεσμένους στο δρόμο στην οδό Γούναρη στην περιοχή της Γλυφάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ