Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασυνεννόητες συνεννοήσεις...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΒΡΕ - ΒΡΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ πράγματα! Εχουμε μια κυβέρνηση, που ούτε της πέρασε από το μυαλό το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα και όμως κορυφαία στελέχη της, όπως ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης, υποστηρίζουν ακριβώς αυτό.

Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: `Η δε συνεννοούνται καθόλου μεταξύ τους, ή συνεννοούνται τόσο καλά, ώστε να λένε ψέματα και, ταυτοχρόνως, να δοκιμάζουν αντιδράσεις.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, όλα αυτά έχουν να κάνουν με το ...βασικό πολιτικό πρόβλημα της τρέχουσας περιόδου για τη ΝΔ: Θέλει και να διατηρήσει τη δημοτικότητά της και, ταυτοχρόνως, να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και τις επιλογές της, που κάθε άλλο παρά βοηθούν.

Οι απολύσεις - εν κατακλείδει - είναι σίγουρα μέσα στο σχεδιασμό τους. Το θέμα που τους απασχολεί είναι το ...πότε και οι συνθήκες που θα τις πραγματοποιήσουν.

ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ καθόλου πως κάλλιστα θα μπορούσαν να υπάρχουν συμφωνίες παρασκηνίων, προκειμένου να είναι πιο ...χαλαροί οι έλεγχοι στους Αμερικάνους επαγγελματίες της Ολυμπιάδας, ώστε να συμμετέχουν στους αγώνες και να γεμίζουν τα ταμεία της ΔΟΕ.

Το πρόβλημα είναι πως αν υφίσταται τέτοιο θέμα - αφού δεν ξεκαθαρίζει και τη θέση της η «ηθική» ΔΟΕ - μάλλον ...πήγε τσάμπα το «ντοπάρισμα». Διότι, αν είναι όντως «ντοπαρισμένη» αυτή η ομάδα και φέρνει τέτοια αποτελέσματα... μάταιος ο κόπος της.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ η έκθεση της Αμερικανίδας στρατηγού για τα γεγονότα στη φυλακή των βασανιστών, «Αμπου Γκράιμπ». Είναι ...αθώοι, λέει, οι αξιωματικοί και για όλα ευθύνονται οι άνθρωποι της CIA...

Να υποθέσουμε, μήπως, ότι ο αμερικανικός στρατός και κατ' επέκταση οι αξιωματικοί του έχουν ...άλλα αφεντικά και πως οι δυο υπηρεσίες δε συνεργάζονται στενά; Θα ήταν, μάλλον, ιστορικό παράδοξο να υποστηριχθεί κάτι τέτοιο...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ