Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγορά ... «νέκρα»!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τζίφος και η «μεγάλη αγορά» των Ολυμπιακών Αγώνων. Με όποιον επαγγελματία και να μιλήσεις θα σου πει την ίδια λέξη - απόσταγμα σοφίας για την κατάσταση στην αγορά: «Νέκρα». Ρωτάς τον οδηγό του ταξί και σου λέει «νέκρα». Τον ιδιοκτήτη καφετερίας, το ίδιο. Τον έμπορο, το ίδιο.

Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια φοβερή αγωνία μήνες πριν τους αγώνες, καθώς χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία «κατανάλωναν», χωρίς δεύτερη σκέψη, όσα τους «πουλούσαν» περί εκατομμυρίων τουριστών που θα ξόδευαν ασύστολα τα χρήματά τους.

Αγωνιούσαν για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις συνέπειες στην προσέλευση των καταναλωτών, αλλά και στον ανεφοδιασμό των καταστημάτων τους. Εδιναν άδειες στο προσωπικό τους νωρίς το καλοκαίρι για να είναι έτοιμοι. Οι ιδιοκτήτες ταξί αναρωτιόνταν πόσα οχήματα θα «ναύλωναν» οι διοργανωτές.

Κι όμως, η Αθήνα άδειασε. Τα εισιτήρια ακριβά, δεν περισσεύουν για βόλτες στους Αθηναίους που έμειναν πίσω, αλλά και οι ξένοι θεατές έχουν πληρώσει υπέρογκα ποσά για τη διαμονή και τα εισιτήρια. Αλλη μια μεγάλη απάτη (και αυταπάτη) πήρε τη θέση της δίπλα σε τόσες άλλες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ