Κυριακή 22 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΡΕΝΤΕΡ: O Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων περιστολής του «κράτους πρόνοιας», παρά τις ογκώδεις λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας. «Τα μέτρα για την αγορά εργασίας θα εφαρμοστούν βάσει του σχετικού προγραμματισμού και δε θα υποβληθούν σε αλλαγές», δήλωσε ο καγκελάριος Σρέντερ σε συνέντευξη Τύπου, την πρώτη μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές. Σύμφωνα με τα λεχθέντα του, πρόκειται «για τις σημαντικότερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της ομοσπονδιακής Γερμανίας και είναι φυσικό οι άνθρωποι να ανησυχούν. Τελικώς, όμως, θα καταλάβουν ότι είναι προς το συμφέρον τους».

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Δεν έγιναν συζητήσεις στην πρόσφατη σύνοδο της Νομισματικής Επιτροπής της Τράπεζας της Αγγλίας περί περαιτέρω αυξήσεως των επιτοκίων στη Βρετανία, εκτός εκείνης που είχε συμφωνηθεί και η οποία αφορά σε ποσοστό της τάξεως του 0,25%. Σύμφωνα με τα πρακτικά της Συνόδου την 4η και την 5η Αυγούστου, που δημοσιεύτηκαν στο Λονδίνο, τα μέλη της Νομισματικής Επιτροπής έκριναν ότι μία αύξηση του 0,25% είναι αναγκαία, ώστε να μην ξεπεραστεί ο στόχος του 2% που έχει θέσει ως ανώτατο όριο για τον πληθωρισμό η Τράπεζα της Αγγλίας.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ: Η αύξηση της τιμής των πρώτων υλών και η μείωση των πωλήσεων των παγωτών στην Ευρώπη είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην κερδοφορία της «Nestle» το πρώτο εξάμηνο του 2004, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της να σημειώσει πτώση στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης κατά 5%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ