Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα

Με συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Αυγούστου, συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, για σταθερή και πλήρη εργασία, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, απέναντι από τις «Στήλες του Ολυμπίου Διός». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας από τις 5 μμ μέχρι και τις 9 μμ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του κλάδου στην προχτεσινή γενική τους συνέλευση περιλαμβάνει επίσης συγκέντρωση και στάση εργασίας την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των ξενοδόχων της Αττικής. Απεργιακές κινητοποιήσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη και εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις αρχές Νοέμβρη.

Με ανακοίνωσή του, που θα μοιραστεί σε όλους τους χώρους δουλιάς, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τον κάθε ένα ξενοδοχοϋπάλληλο να ενώσει τη φωνή του με τη φωνή όλων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Αττικής, για υπογραφή τοπικής σύμβασης. Να δώσει με τη φυσική του παρουσία, ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στους μισθούς πείνας και στις μορφές απασχόλησης λάστιχο. Να εκφράσει την αντίθεσή του στη λογική του συμβιβασμού και της υποταγής των συμβιβασμένων ηγεσιών. Να εμποδίσει με τη μαχητική του παρουσία την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Να αγωνιστεί ενάντια στην αύξηση των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη. Να παλέψει για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζει καλώντας τους εργαζόμενους να εκφράσουν την οργή και την αντίθεσή τους, στην τρομοκρατία, στις απειλές και τη βία, που ασκείται στον κλάδο, από τους εργοδότες και τους μηχανισμούς τους. Να ενώσουν τη δύναμή τους με όλους τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στην ασυδοσία, στην παρανομία, στην αφαίρεση και αυτών των λίγων δικαιωμάτων.

Και καταλήγει: «Γίνε μέλος τώρα στο σωματείο σου. Ενίσχυσε το ταξικό εργατικό κίνημα, στήριξε το ΠΑΜΕ. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή Τοπικής Σύμβασης, για αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με στάσεις εργασίας σε κλάδους και χώρους δουλειάς συνεχίζουν τα σωματεία (2022-07-05 00:00:00.0)
Στη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι (2022-06-29 00:00:00.0)
Γενική συνέλευση την Πέμπτη (2009-03-24 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στο αυριανό συλλαλητήριο (2004-08-25 00:00:00.0)
Αποφασίζουν αύριο (2004-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ