Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΕΝΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
«Δεν ήξερε για τον έλεγχο»...

...λέει ο συνήγορός του Μ. Δημητρακόπουλος

Eurokinissi

«Αδειασε» τον προπονητή του Χρ. Τζέκο ο Ολυμπιονίκης Κ. Κεντέρης, μέσω του συνηγόρου Μ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση του εντολέα του στους εισαγγελείς Σπ. Μουζακίτη και Αθ. Θεοδωροπούλου πως οι δύο αθλητές Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου δε γνώριζαν ότι τους αναζητούσαν για έλεγχο ντόπινγκ.

Ο Κ. Κεντέρης κατέθεσε χτες στους δύο εισαγγελείς που διενεργούν τη μεγάλη έρευνα για επτάμισι ώρες, ενώ κατά την είσοδό του δεν εισήλθε από την κύρια είσοδο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Ο Μ. Δημητρακόπουλος, συνήγορος του Κ. Κεντέρη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι την κρίσιμη μέρα, στις 12 Αυγούστου, όταν μπήκαν στο Ολυμπιακό Χωριό, κανένας δεν ενημέρωσε τους Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου πως τους αναζητούν για έλεγχο ντόπινγκ, παρ' όλο που συνάντησαν πολλούς παράγοντες.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Μ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι την κρίσιμη ημέρα, 12 Αυγούστου, στις 7.30 με 8.00 το απόγευμα ο Χρ. Τζέκος ενημερώθηκε ότι τους ψάχνουν για έλεγχο ντόπινγκ. Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο αθλητές στην Τροχαία κατέθεσαν ότι έμαθαν πως τους αναζητούν για έλεγχο ντόπινγκ μετά τις 10.30, οπότε και ξεκίνησαν να πάνε με τη μηχανή του προπονητή τους Χρ. Τζέκου.

Την ίδια στιγμή, ο Μ. Δημητρακόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει καμιά διάσταση μεταξύ των δυο αθλητών και του προπονητή για το θέμα που διερευνούν οι δύο εισαγγελείς! Πρόσθεσε, μάλιστα ότι η αλήθεια για ό,τι συνέβη είναι μία και αυτή θα καταθέσουν οι εντολείς του.

Πολύ φειδωλός σε δηλώσεις ήταν ο Κ. Κεντέρης, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι κατέθεσε για όλα τα πράγματα, όπως τα έχει βιώσει και «για το πώς έχει η κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια».

Οταν ο αθλητής ρωτήθηκε για το χτεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», σύμφωνα με το οποίο φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι αποφασισμένος να μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν, ιδίως για το αμφισβητούμενο τροχαίο ατύχημα, αλλά ακόμη και για όσα δεν τον συμφέρουν, ο αθλητής υποστήριξε ότι ο ίδιος δε μίλησε σε καμιά εφημερίδα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε δεν ξέρει αν φιλικά του πρόσωπα εξέφρασαν δικές του απόψεις.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι πρόθεσή του είναι να ξανατρέξει αλλά όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε «δεν ξέρω αν θα τρέξω και πότε». Ο συνήγορος του Κ. Κεντέρη είπε ότι ο εντολέας του δεν αποφεύγει να μιλήσει στους δημοσιογράφους και αυτό θα το πράξει εν ευθέτω χρόνο, ενώ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει περισσότερα λόγω της δικαστικής έρευνας.

Πάντως, ο αθλητής, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεις από τους δύο εισαγγελείς Σπ. Μουζακίτη και Αθ. Θεοδωροπούλου. Ο Κ. Κεντέρης ρωτήθηκε για όσα συνέβησαν από το απόγευμα μέχρι το βράδυ της 12ης Αυγούστου, που οι δύο αθλητές αναζητούνταν από τους αρμόδιους για έλεγχο ντόπινγκ. Επίσης, ρωτήθηκε για το τροχαίο και όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο. Οι εισαγγελείς ρώτησαν στον αθλητή και για τις δραστηριότητες του Χρ. Τζέκου, για τον τρόπο επιχορηγήσεων των αθλητών και προπονητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ