Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΑΣΟΚ
Μπροστάρης στο... κουκούλωμα των σκανδάλων και στο... ξεπούλημα των υποδομών

«Μπροστάρη» στην επίλυση του προβλήματος των αναβολικών και... εγγυητή για τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των υποδομών προς... όφελος των πολιτών επιχείρησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου σε χτεσινή δήλωσή του, με αφορμή τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οταν για κορυφαία στελέχη του κόμματός του και πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, ανακύπτουν τεράστιες ευθύνες για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, με αποκλειστικό στόχο την απόκτηση με οποιοδήποτε τίμημα Ολυμπιακών μεταλλίων, χτες ο Γ. Παπανδρέου σε ένα ρεσιτάλ δημαγωγίας και αποπροσανατολισμού του λαού ισχυριζόταν: «Είμαστε ανοιχτοί να υπάρξει άπλετο φως για το θέμα των αναβολικών»...

Την ίδια στιγμή που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία για τη χρηματοδότηση από την προηγούμενη κυβέρνηση του Χρ. Τζέκου, μέσω αθλητικού συλλόγου «μαϊμού», στην οποία εμπλέκονται ο Ευαγ. Βενιζέλος και ο Γ. Λιάνης, ο Γ. Παπανδρέου με φανερή τη διάθεση «να κουκουλωθούν τα πράγματα», υποστήριξε: «θα πάρουμε πρωτοβουλίες, όπως εκείνη της Διακομματικής Επιτροπής για τη συζήτηση αυτών των θεμάτων»...

Πρώτα ετοίμασαν το μεταολυμπιακό ξεπούλημα, τώρα ζητούν διακομματική

Ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στη μεταολυμπιακή χρήση των υποδομών, υποστήριξε ότι «στην όλη διαδικασία αξιοποίησης των εγκαταστάσεων αυτών πρέπει να γίνει διάλογος και με τους πολίτες»!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις δηλώσεις του κάλεσε δήθεν τους πολίτες σε διάλογο, όταν το ΠΑΣΟΚ από την περίοδο που ήταν κυβέρνηση και πολύ πριν από το τέλος των αγώνων, με σχέδιο που είχε εκπονήσει, προετοίμαζε εκτεταμένο ξεπούλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων - και όχι μόνο - αμέσως μετά το τέλος της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων!!

Το επονομαζόμενο «Σχέδιο Μετα-Ολυμπιακής Αξιοποίησης», που είχε αποκαλύψει ο «Ρ» από τις 27 Ιούλη 2004, ήταν... επίτευγμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που αναμένεται να υλοποιήσει η σημερινή της ΝΔ. Το συγκεκριμένο σχέδιο εκποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που έχει εκπονήσει η εταιρία «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ», ήταν ένα σχέδιο που, σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή η κυβέρνηση, μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα, αφού δίνεται πλέον η δυνατότητα με συνοπτικές διαδικασίες να προχωρήσει στην παραχώρηση των εγκαταστάσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Βέβαια, χτες ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει λεπτομερέστατα το σχέδιό του για τη μεταολυμπιακή χρήση των έργων», μέσα στη βδομάδα και μάλιστα πρότεινε τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής στη Βουλή, η οποία, όπως ανέφερε, «θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνει η μετα-ολυμπιακή χρήση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων»...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τη δήλωση φρόντισε να συντηρήσει και την ανούσια «κοκορομαχία» με την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «δεν αναμένουμε να ζητήσει συγνώμη η κυβέρνηση», για τη στάση που είχε τηρήσει ως αντιπολίτευση, όπως έκαναν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά την καλούμε, όπως είπε, «να αναγνωρίσει την πατριωτική προσπάθεια» του ΠΑΣΟΚ στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ολα για τους... επενδυτές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με... εθνική έπαρση και αναφερόμενος στη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων για τη χώρα, υποστήριξε: «Είναι επένδυση για την Ελλάδα, είναι επένδυση για τους Ελληνες, είναι επένδυση για τον Ελληνισμό και τις επόμενες γενιές. Είναι μια επένδυση που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη»... Μια «επένδυση» που ο ίδιος... συνδύασε με την «προσέλκυση ξένων επενδύσεων» που, όπως ισχυρίστηκε, θα έχουν «στόχο την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο Γ. Παπανδρέου, έσπευσε επίσης να «ευχαριστήσει» τους εργαζόμενους και τους μετανάστες που συνέβαλαν στις μεγάλες κατασκευές, παραλείποντας επιμελώς να κάνει έστω και μια μικρή αναφορά στους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους εργάτες στα Ολυμπιακά έργα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ