Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Προκαλεί συνέδριο ΔΗΚΚΙ... για να το διαλύσει

Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές ο Δ. Τσοβόλας πρότεινε την «αυτοδιάλυση» του ΔΗΚΚΙ, τέσσερις μήνες μετά κάλεσε μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος για να... επικυρώσουν την πρότασή του και το προηγούμενο Σάββατο εισηγήθηκε σε σύσκεψη στελεχών του ΔΗΚΚΙ την πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου στις 30 Οκτώβρη με θέμα: «Τη μη συνέχιση της λειτουργίας του».

Μάλιστα στην ομιλία του ο Δ. Τσοβόλας επικαλέστηκε και τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να προτείνει αυτοδιάλυση του ΔΗΚΚΙ. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ρόλο έπαιξε «η αδυναμία συγκρότησης αριστερού προοδευτικού πόλου, που θα μπορούσε να συγκροτήσει εναλλακτική στο δικομματισμό πολιτική πρόταση», καθώς και «η αύξηση του ποσοστού του δικομματισμού». Αλλά και όπως ανέφερε: «Η αντοχή του ΠΑΣΟΚ, πολύ πέραν των εκτιμήσεών μας και ως μηχανισμού εξουσίας, αλλά και συσπείρωσης κοινωνικών δυνάμεων».

Την προηγούμενη βδομάδα, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΔΗΚΚΙ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χαρακτήρισαν αντικαταστατικές τις ενέργειες του Δ. Τσοβόλα, που επιδιώκει να συγκαλέσει Κεντρική Πολιτική Επιτροπή προκειμένου να ορίσει έκτακτο συνέδριο του ΔΗΚΚΙ και να ανασταλεί η λειτουργία του κόμματος. Οπως είχαν τονίσει τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ, ο Δ. Τσοβόλας έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο τακτικό συνέδριο, αλλά όχι να προχωρήσει στη σύγκληση εκτάκτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ