Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σε τούτα δω τα μάρμαρα...

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στην πλειοψηφία, αποδίδουν την αναβολή της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, στο ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα κατά της αμερικανικής πολιτικής στην Αθήνα. Σχεδόν στο σύνολό τους συσχετίζουν την αναβολή με τις διαδηλώσεις που προγραμματίστηκαν ενόψει της επίσκεψης του Κ. Πάουελ, ενός εκ των ιθυνόντων της εγκληματικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ με θύματα τους λαούς του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Παλαιστίνης. Σημειώνουν, εξάλλου, ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής ήθελε να αποφύγει τις τυχόν αποδοκιμασίες στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στην οποία θα παραβρισκόταν.

Οπως και να 'χει, ο Πάουελ, αλλά και κάθε άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό. Ενα λαό που στάθηκε στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κερδίζοντας την παγκόσμια αναγνώριση. Και όπως φαίνεται, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έλαβε σοβαρά υπόψη ότι στην Ελλάδα θα βρίσκεται σε «εχθρικό έδαφος».

Οπως αποδείχτηκε, η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την εξέλιξη, αφού θα ήθελε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Τελετή Λήξης των Αγώνων για να έχει το ζωντανό έπαινο από την αμερικανική κυβέρνηση. Εξάλλου αυτόν τον έπαινο επιζητούσε καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και άλλοι παράγοντες ενοχλήθηκαν από το πανό που αναρτήθηκε στην Ακρόπολη από το ΚΚΕ, όπου σημειώνονταν τα εγκλήματα στο Ιράκ και την Παλαιστίνη και ζητούσε από τον εγκληματία Πάουελ να γυρίσει στην πατρίδα του. Οι κύριοι αυτοί χαρακτήρισαν ιεροσυλία το γεγονός της ανάρτησης του πανό στο Βράχο της Ακρόπολης, βεβήλωση του συμβόλου.

Οι ίδιοι δεν είπαν κουβέντα για τους «παραβάτες» της Ολυμπιακής εκεχειρίας, δε βρήκαν να πουν ούτε λέξη για τις σφαγές στη Νατζάφ και το Αφγανιστάν από τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής, για το τείχος που χτίζεται στην Παλαιστίνη με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτοί που μίλησαν για «ιεροσυλία» είναι αυτοί που «πούλησαν» τη Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στην «Coca- Cola»!

Και, βέβαια, αυτοί που το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν λαλίστατοι για την υπεράσπιση των ιστορικών παρακαταθηκών και των ιερών μνημείων, δεν έβγαλαν άχνα όταν στις ΗΠΑ τα Ολυμπιακά σύμβολα έγιναν ντεκόρ στην προεκλογική καμπάνια του Μπους, όπου παρουσιάζονταν οι επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ ως μετουσίωση του Ολυμπιακού ιδεώδους...

Στους τιμητές του πατριωτισμού του ΚΚΕ απάντησε ο ποιητής της Ρωμιοσύνης, ο κομμουνιστής, Γιάννης Ρίτσος: «Σε τούτα δω τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει».


Δάνης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ