Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Σήμερα το κοινό συλλαλητήριο εργατών - αγροτών

Στις 7 το απόγευμα, έξω από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης

Τα λάβαρα της αντίστασης στην πολιτική που σπρώχνει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στο περιθώριο της ζωής, θα υψώσουν σήμερα Τρίτη, 31 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και η νεολαία του Εβρου, που έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στις 7 το απόγευμα, έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Μέσα από το δρόμο της κοινής δράσης, γυρίζοντας τις πλάτες στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, οι εργαζόμενοι της «ΑΝΚΕΡ», της «ΘΡΑΚΗ» και της «ΟΤΤΟ Εβρος», μαζί με τους συναδέλφους τους της ΔΕΠΕΑ, τους εμποροϋπαλλήλους, γενικότερα τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, θα προβάλουν τις διεκδικήσεις τους για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων που απειλούν με κλείσιμο, για 1.100 ευρώ μισθό και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι της ΑΝΚΕΡ θα απαιτήσουν να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες των 80 συναδέλφων τους και να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι 26 που απέμειναν στη δουλιά και είναι απλήρωτοι από τον Ιούλη.

Μαζί τους και οι αγρότες του νομού, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ολοκληρωτική εξαθλίωση, εξαιτίας των αποφάσεων και των κανονισμών της ΕΕ, της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ. Θα είναι εκεί, παρόντες στον αγώνα, οι καλλιεργητές τεύτλων, σταριού, καλαμποκιού, που αναγκάζονται να πουλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές. Οι πατατοπαραγωγοί της Ν. Βύσσας, που μέσα από το αποψινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, ανοίγουν ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων κόντρα στην πολιτική που οδηγεί την παραγωγή τους να σαπίζει στις αποθήκες. Και όλοι μαζί οι ξωμάχοι του κάμπου θα διεκδικήσουν την εφαρμογή μιας αγροτικής πολιτικής, που να αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, χωρίς ποσοστώσεις, περιορισμούς και πρόστιμα συνυπευθυνότητας. Μιας πολιτικής, που θα αναδεικνύει τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας σε τρόφιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ