Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κερδίζει σταθερά έδαφος ανάμεσα στους νέους

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 30ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, κάνοντας πρεμιέρα με το επιτυχημένο διήμερο της Κατερίνης, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. Η μαζική συμμετοχή της νεολαίας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του πάρκου της Κατερίνης, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τα βήματα που έκανε όλη την προηγούμενη χρονιά στη δράση της η Οργάνωση Πιερίας της ΚΝΕ, αυξάνοντας την επιρροή της στους νέους του νομού. Κυρίως, όμως, απέδειξε πως η πολιτική του ΚΚΕ συγκινεί και πείθει ολοένα και περισσότερες νεολαιίστικες συνειδήσεις, κερδίζει σταθερά έδαφος ανάμεσα στους νέους που δε βολεύονται και αναζητούν μέσα από την οργανωμένη πάλη διέξοδο στα αδιέξοδα που προσπαθεί να τους επιβάλει η κυρίαρχη ιδεολογία.

Χιπ χοπ και ροκ μουσική από ερασιτεχνικά συγκροτήματα της περιοχής γέμισαν με ήχους την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και η συζήτηση για τον αθλητισμό και τον ελεύθερο χρόνο. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γιάννης Νοτάκης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, η Νένα Νικοπολιτίδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και η Σοφία Γερακοπούλου, γραμματέας του ΤΓ Μαθητών Κατερίνης της ΚΝΕ. Το Σάββατο οι εκδηλώσεις άρχισαν με συναυλία έντεχνης μουσικής, ενώ κεντρική ομιλήτρια στο Φεστιβάλ ήταν η Ιωάννα Σοφρόνωφ, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Το διήμερο ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ μ' ένα κεφάτο ρεμπέτικο γλέντι.

Τα φώτα του Φεστιβάλ άναψαν χτες και στην Καστοριά, ενώ σήμερα Τρίτη τη σκυτάλη παίρνει η Πτολεμαΐδα, όπου οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα, θα πλαισιωθούν από συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων της περιοχής και εκθέσεις και θα μιλήσει η Ελένη Γκόγκου, γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη παίρνουν σειρά τα Γρεβενά, με τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση γκράφιτι με θέμα τα 35 χρόνια της ΚΝΕ, τουρνουά σκάκι, συναυλίες ροκ, χιπ χοπ και έντεχνης μουσικής, έκθεση βιβλίου, ενώ θα μιλήσει και η Ελένη Γκόγκου, γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Την ίδια μέρα, το 30ό Φεστιβάλ θα ταξιδέψει στη Μεγαλόπολη, όπου δίνει ραντεβού με τους νέους της πόλης στην κεντρική πλατεία, στις 8.30 μ.μ.

Τις επόμενες ημέρες

Από την Παρασκευή 3/9 και το Σαββατοκύριακο 4 και 5 του μήνα, δεκάδες πόλεις της χώρας υποδέχονται τη μεγάλη γιορτή.

  • Συγκεκριμένα την Παρασκευή 3/9 η Δράμα (στο πάρκο Ελευθερίας).
  • Την Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4 Σεπτέμβρη διήμερες φεστιβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνονται: στην Κοζάνη, στις Σέρρες (στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων).
  • Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 3, 4 και 5/9 τριήμερες εκδηλώσεις στην Πάτρα (στο Κάστρο).
  • Το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Σεπτέμβρη: στα Χανιά (που οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν πολιτική ομιλία, συζήτηση για τον αθλητισμό με τη συμμετοχή αθλητών, προπονητών και επιστημόνων, έντεχνο, λαϊκό, πολιτικό, λάτιν, παραδοσιακό και επαναστατικό τραγούδι και συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη) και στο Ρέθυμνο (με πολλή μουσική από ερασιτεχνικά συγκροτήματα, πολιτική ομιλία και συναυλίες το Σάββατο του Μίλτου Πασχαλίδη και την Κυριακή του Ψαραντώνη).
  • Το Σάββατο 4/9: στην Τρίπολη (στον υπαίθριο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, στις 8.30 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Κιάμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ), στη Βέροια (στο πάρκο Αγίων Αναργύρων), στην Καβάλα (στο πάρκο Φαλήρου), στην Αλεξανδρούπολη (στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης - παλιά Ακαδημία), στην Κομοτηνή (στο πάρκο πίσω από το Σπαθί) και στην Αμφισσα (στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ησαΐα, με θέμα την πρόταση της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά).
  • Την Κυριακή 5/9: στη Φλώρινα, στα Γιαννιτσά (στο πάρκο Δημοτικού Ραδιοφώνου).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ