Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ
Αδιαφορούν για τη «Μέριμνα»

ΠΑΤΡΑ--

Το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Απροσάρμοστων Παίδων «Η Μέριμνα», στο οποίο βρίσκουν στέγη και εκπαίδευση περίπου 100 παιδιά έχει αναστείλει τη λειτουργία του εδώ και πέντε μήνες, λόγω έλλειψης χρημάτων και οι εργαζόμενοι εκπαιδευτές έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Ιούνη, καθώς παραμένουν απλήρωτοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Σε μια ύστατη προσπάθεια, για να λυθεί άμεσα το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτές τους, προχώρησαν προχτές σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και στη ζωή. Στη συνέχεια, έφτασαν στη νομαρχία, όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αντινομάρχη Γιώργο Αθανασόπουλο και του επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Κεντρικό αίτημα των ανθρώπων του ιδρύματος είναι η έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του Κέντρου από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα και να λάβει τέλος το δράμα των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η περίπτωση αυτή στην Πάτρα, δυστυχώς, δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, καθώς τα περισσότερα ειδικά σχολεία της χώρας βρίσκονται υπό διάλυση ή φυτοζωούν, ενώ οι ανάπηροι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή. Παρά τις ανέξοδες και συνάμα προκλητικές εξαγγελίες και τη σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα που επιχειρείται να παρουσιαστεί στα πλαίσια των Παραολυμπιακών Αγώνων από την κυβέρνηση, η πραγματικότητα και τα γεγονότα τη διαψεύδουν.

Είναι ενδεικτικό ότι στη «Μέριμνα» η οικονομική δυσπραγία έχει παγώσει τη λειτουργία των βαθμίδων εκπαίδευσης, αλλά και του οικοτροφείου που συντηρεί το Κέντρο, με αποτέλεσμα τα 100 παιδιά που απολαμβάνουν τη μέριμνα στο Κέντρο να παραμένουν για 5ο συνεχή μήνα κλεισμένα στα σπίτια τους αποκομμένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρακολουθούσαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ