Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΟΧΙ στο ξεπούλημα του Κωπηλατοδρομίου

Με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης αποφασίστηκε τελικά να κατασκευαστεί το Κωπηλατοδρόμιο Ιωαννίνων με ...«αθλητική - τουριστική κατεύθυνση». Αυτό προέκυψε ύστερα από σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και οι δήμαρχοι Ιωαννίνων, Ανατολής, Παμβώτιδας Περάματος και ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας. Το Κωπηλατοδρόμιο είχε εξαγγελθεί ότι θα φτιαχτεί από το 2000. Ομως από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει καν ξεκινήσει η κατασκευή του ή μελέτη για την κατασκευή του.

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ υπογραμμίζει σχετικά ότι η κωλυσιεργία για την ολοκλήρωση του έργου σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί το ξεπούλημά του στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Εκφράζει την αντίθεσή της στο να εφαρμοστεί η μέθοδος της αυτοχρηματοδότησης για την κατασκευή του Κωπηλατοδρομίου και οποιουδήποτε άλλου έργου.

Ακόμα, καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία των Ιωαννίνων να αναλογιστούν τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο για το γιαννιώτικο λαό, βλέποντας τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της αυτοχρηματοδότησης στην περίπτωση της Γέφυρας του Ρίου - Αντιρρίου ή της Αττικής Οδού, με τα πανάκριβα διόδια, τα πανωπροίκια δηλαδή, που καλείται να πληρώνει ο λαός στο κεφάλαιο. Τους καλεί να καταδικάσουν στη συνείδησή τους την εφαρμοζόμενη πολιτική που εξυπηρετεί το ιδιωτικό κεφάλαιο και όχι τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Να εκφράσουν την αντίστασή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, των εκπροσώπων της σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τη συμμετοχή τους στο παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ