Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ
«Μποτιλιάρισμα» από τυφώνες

ΠΕΝΣΑΚΟΛΑ - ΣΑΝΤΟ ΝΤΟΜΙΝΓΚΟ.-

Και ενώ ο ο «Ιβάν» ο τρομερός αρχίζει να δείχνει σημάδια υποχώρησης ενόσω κατευθύνεται προς τις κεντροανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ ένας ακόμη τυφώνας, η «Τζιν», ο τέταρτος κατά σειρά μετά τον «Φράνσις», τον «Τσάρλι» και τον «Ιβάν» απειλεί τις ήδη ρημαγμένες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα χώρες της Καραϊβικής.

Δύο νεκρούς, εννέα τραυματίες και έναν αγνοούμενο άφησε στο πέρασμά της από τη Δομινικανή Δημοκρατία η τροπική καταιγίδα «Τζιν», που έπληξε την περιοχή με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Νωρίτερα η τροπική καταιγίδα είχε σαρώσει το Πουέρτο Ρίκο, όπου έχασαν τη ζωή τους άλλοι δύο άνθρωποι. Η τροπική καταιγίδα καθώς βρισκόταν στις βόρειες ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας εξελίχθηκε σε τυφώνα, με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ από το πέρασμα του «Ιβάν», σύμφωνα με επίσημες πηγές που επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κυκλώνα, που έπληξε και πολλά νησιά της Καραϊβικής, σε 90. Ο Ιβάν «συνέχισε» την πορεία του ανεβαίνοντας προς τα βορειοανατολικά πάνω από το Τενεσί και πλησιάζοντας το Κεντάκι, όμως έχει σημαντικά αποδυναμωθεί και έχει πλέον μετατραπεί σε τροπική καταιγίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ