Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΠΕΣΛΑΝ
Ανάληψη ευθύνης από τον Σ. Μπασάγεφ

Δεκάδες οι τάφοι των παιδιών στην Μπεσλάν

Associated Press

Δεκάδες οι τάφοι των παιδιών στην Μπεσλάν
Με αρκετά κυνικό τρόπο ένας από τους ηγέτες των Τσετσένων αποσχιστών, ο Σαμίλ Μπασάγεφ, ανέλαβε την ευθύνη της εισβολής στο σχολικό συγκρότημα της Μπεσλάν στη Βόρεια Οσετία, η οποία στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων ομήρων, μεταξύ αυτών και πολλών παιδιών.

Η ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο των Τσετσένων αποσχιστών, αναλαμβάνει την εισβολή στο σχολείο της Μπεσλάν, τις βομβιστικές επιθέσεις στα δύο ρωσικά επιβατικά αεροσκάφη στις 24 Αυγούστου, καθώς και την επίθεση στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Μόσχας.

Στην ανακοίνωση οι σχετικές «επιχειρήσεις» χαρακτηρίζονται επιτυχημένες και αναφέρεται πως η επιχείρηση στο Μπεσλάν κόστισε 8.000 ευρώ, η ανατίναξη των αεροπλάνων 4.000 δολάρια και η βομβιστική επίθεση στη στάση του μετρό «Ρίζσκαγια» 7.000 δολάρια.

Ο Σαμίλ Μπασάγεφ αναφέρει ακόμη πως την «επιχείρηση» στο σχολείο του Μπεσλάν είχε αναλάβει πολυεθνική ομάδα στην οποία συμμετείχαν 33 ένοπλοι, εκ των οποίων 12 Τσετσένοι, 2 Τσετσένες, 9 Ινγκοσέτιοι, 3 Ρώσοι, 2 Αραβες, 2 Οσέτιοι, 1 Τάταρος, 1 Καμπαρντίνιος, 1 Γκουράν. Τέλος, απείλησε με νέες τρομοκρατικές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ