Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Πιέσεις και εκβιασμοί

Ενόψει των επικείμενων εκλογών και του δημοψηφίσματος

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατηγόρησε την ΕΕ για εκβιασμούς και απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της Λευκορωσίας, σε παρέμβασή του στο ΕΚ, δηλώνοντας ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψηφίζουν το σχετικό ψήφισμα.

Στην παρέμβασή του ο Θανάσης Παφίλης τόνισε τα εξής:

«Ενόψει των επικείμενων εκλογών και του δημοψηφίσματος, το Ευρωκοινοβούλιο υιοθετεί ένα ψήφισμα που αποτελεί συνέχεια των πιέσεων και των εκβιασμών απέναντι στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας και δυστυχώς, υπογράφουν όλες οι πολιτικές ομάδες.

Αυτό που θίγει την επιλεκτική ευαισθησία της ΕΕ, που ερμηνεύει κατά το δοκούν τις υπαρκτές ή ανύπαρκτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι ότι η Λευκορωσία δεν έχει προστρέξει γονυπετής στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αρνούμενη να ξεπουλήσει τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μονοπώλια.

Γιατί το Ευρωκοινοβούλιο δεν ευαισθητοποιήθηκε για την αναβίωση του φασισμού στις βαλτικές χώρες, όπως το έκανε η Λευκορωσία, που κατέθεσε σχετικό ψήφισμα στον ΟΗΕ; Γιατί τηρεί σιγήν ιχθύος και δεν κατακρίνει τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ, των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ιαπωνίας κλπ. που το καταψήφισαν;

Ο λαός της Λευκορωσίας είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για το μέλλον του. Ψηφίσματα σαν και αυτό είναι εκ του πονηρού, στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό, τη συσκότιση των εργαζομένων και στην παρέμβαση στα εσωτερικά της Λευκορωσίας, ώστε να αλλοιωθεί η πολιτική βούληση του λαού της.

Γι' αυτούς τους λόγους εμείς καταψηφίζουμε το ψήφισμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ