Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιγριπικός εμβολιασμός στο ΙΚΑ

Το ΙΚΑ χορηγεί δωρεάν το αντιγριπικό εμβόλιο για τον έγκαιρο εμβολιασμό όσων ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο εμβολιασμός των ασφαλισμένων θα διενεργείται αυθημερόν εντός των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ, κατόπιν σχετικής παραπομπής τους από το ιατρό που τους παρακολουθεί. Σε περιοχές που το Ιδρυμα δε διαθέτει Υγειονομικές Υπηρεσίες, ο εμβολιασμός θα διενεργείται στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ, τα οποία θα προμηθεύονται τα αντιγριπικά εμβόλια από τις πλησιέστερες Μονάδες Υγείας του Ιδρύματος.

Οι κλινήρεις ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα προμηθεύονται το αντιγριπικό εμβόλιο από τις Μονάδες Υγείας του Ιδρύματος ή τα Κέντρα Υγείας της περιοχής τους μετά από αναγραφή του εμβολίου εντός του βιβλιαρίου Υγείας τους από ιατρό του ΙΚΑ, που τους παρακολουθεί ή τους επισκέπτεται στο σπίτι.

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν: Ολα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Ατομα κάθε ηλικίας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος. Οι πάσχοντες από μεταβολικά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου και του σακχαρώδους διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, αιμοσφαιρινοπάθειες. Οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων και των πασχόντων από το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας.

Το ΙΚΑ συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε συχνή και καθημερινή επαφή με τις προαναφερθείσες κατηγορίες ατόμων και στα άτομα που διαμένουν σε συνθήκες ομαδικής διαβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ