Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Με το μολύβι στο αυτί

«Περπατώντας αργά στην προκυμαία είδαμε τους πρωινούς τεμπέληδες με τα καλάμια στον μόλο. Τον γερο - ναυπηγό στο βαθύ νεώριο να στήνει το κουφάρι του ψαράδικου, με το μολύβι στο αυτί και τη σκόνη παντού να αιωρείται, με τη δέσμη του ήλιου να μπαίνει από την οροφή σαν πνοή Θεού και δυο τρεις φίλους του συνταξιούχους χασομέρηδες, να βοηθούν και να πειράζονται με αστεία (...) είχαμε μπει να περιεργαστούμε και μας έριξαν στις ρακές...» (ο Λουδοβίκος των Ανωγείων για τα Χανιά /Τα ΝΕΑ).

Πρόσφυγες στη Σάμο

«Αυτή τη στιγμή περίπου 250 άτομα κρατούνται προσωρινά σε χώρο 350 τ.μ. σε ένα παλιό καπνοκοπτήριο του μεσοπολέμου στο Βαθύ. Ο χώρος δεν έχει προαύλιο και οι άνθρωποι είναι στοιβαγμένοι σαν τα ζώα, τόσο που άρχισαν να ασχημονούν προς τους περαστικούς, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους μισοσφραγίσει τα παράθυρα με λαμαρίνα. Προχτές κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο για να προσφέρει βοήθεια, αλλά παρεμποδίστηκε από την αστυνομία. "Αν έμπαιναν" λέει ο νομάρχης, "θα αντίκριζαν εικόνες τύπου Λέρου"» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«Δεν κινείται στο περιθώριο»!

«...την περιγράφουν άλλωστε ως δυναμική προσωπικότητα, εργατική και μεθοδική, αλλά και φιλόδοξη με την έννοια ότι δεν της αρέσει να κινείται στο περιθώριο αλλά στο κέντρο των πραγμάτων» (η αγιογραφία της Συλβάνα Ράπτη στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ