Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Ενστολη κινητοποίηση 8 και 9 Οκτώβρη

Στιγμιότυπο από την περσινή κινητοποίηση και τα επεισόδια

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από την περσινή κινητοποίηση και τα επεισόδια
Σε διήμερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας στις 8 και 9 Οκτώβρη έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στο Σύνταγμα. Η ένστολη κινητοποίηση θα έχει πλέον και διεκδικητικό χαρακτήρα, εκτός από επετειακό, αφού πριν από ακριβώς ένα χρόνο οι εργαζόμενοι είχαν δεχτεί την επίθεση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα.

Αφορμή για την απόφαση είναι το γεγονός ότι χτες ενημερώθηκαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους, πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναγνωρίσει το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των προεδρείων των Ομοσπονδιών των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, στην οποία αναφέρεται ακόμα ότι δεν υπήρξε συγκεκριμένη απάντηση στο αίτημα της αύξησης του βασικού μισθού από τα 720 στα 860 ευρώ, καθώς το μόνο που τους ανακοινώθηκε ήταν πως οι όποιες αυξήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής.

Μπροστά στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι απαντούν με αγώνα προκειμένου να διεκδικήσουν λύση στα χρόνια αιτήματά τους. Εκτός αυτού, έχουν να αντιμετωπίσουν και την υποκρισία της κυβέρνησης που τους εμπαίζει, καθώς δεν τους βλέπει σαν εργαζόμενους αλλά αλλά σαν «όργανα» που θα εξυπηρετούν το κλίμα αστυνομοκρατίας, παρακολούθησης και καταστολής των λαϊκών αγώνων. Πρόσφατα είναι άλλωστε τα παραδείγματα των μέτρων για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική της λιτότητας, της μη αναγνώρισης επαγγελμάτων ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά αλλά και να αποχαρακτηρίσει αυτά που με αγώνες έχουν κερδηθεί.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε την «ευχή» του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, κατά τη διάρκεια του 15ου Συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ τον περασμένο Μάη, λίγο μετά τις υποσχέσεις, από το βήμα του συνεδρίου, του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη περί Ολυμπιακού επιδόματος ύψους 2.500. «Σας βλέπουμε, είχε πει τότε ο Αντ. Σκυλλάκος, σαν εργαζόμενους, δε θα είναι εύκολο το μέλλον των διεκδικήσεών σας, εύχομαι να διαψευστώ. Τα χειροκροτήματα που εισέπραξε ο υφυπουργός με τις δεσμεύσεις, θα ήθελα να τα εισπράξει με τον ίδιο τρόπο, ένα χρόνο μετά όταν θα ξανακάνετε συνέδριο που θα έρθουμε όλοι μαζί να το χαιρετίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ