Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΓΚΛΗΜΑ εκ προμελέτης - πεταλο Μαλιακού
Απολογούνται την Παρασκευή οι κατηγορούμενοι

Προθεσμία μέχρι αύριο Παρασκευή πήραν οι τρεις εμπλεκόμενοι στο τραγικό δυστύχημα στο «πέταλο» του Μαλιακού για να απολογηθούν στον εισαγγελέα Λαμίας. Κατηγορίες, αντιμετωπίζουν ο οδηγός της νταλίκας Αντ. Παρδαλάκης, η συνιδιοκτήτρια της νταλίκας Μ. Σαρτζετάκη και αντιπρόεδρος της εταιρίας «Τζαμοτεχνική», καθώς και ο οδηγός του λεωφορείου Δημ. Πεσλής.

Συγκεκριμένα, ο Αντ. Παρδαλάκης και η Μ. Σαρτζετάκη κατηγορούνται για: Ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο. Πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε συνδυασμό με παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ο οδηγός της νταλίκας κατηγορείται επιπλέον για τις εξής πλημμεληματικές πράξεις: Διατάραξη συγκοινωνιών. Μη ρύθμιση ταχύτητας. Υπέρβαση ορίου ταχύτητας. Υπέρβαρο φορτίο. Από την άλλη, ο Δημ. Πεσλής κατηγορείται για: Ελλειψη ταχογράφου και παραβίαση της χιλιομετρικής απόστασης. Και οι δύο αυτές κατηγορίες είναι πλημμελήματα.

Οι προανακριτικές καταθέσεις των τριών στην Τροχαία Αγ. Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, ενώπιον της ανακρίτριας Λαμίας. Σύμφωνα με απόφαση θα κρατηθούν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης μέχρι την απολογία τους. Επίσης, εκκρεμεί η αναζήτηση και η σύλληψη του ιδιοκτήτη της εταιρίας «Τζαμοτεχνική» και υπεύθυνου φόρτωσης της νταλίκας, Ευτ. Σαρτζετάκη, συζύγου της Μ. Σαρτζετάκη, αφού σύμφωνα με το Λιμενικό, το όχημα κατά τη φόρτωσή του στα Χανιά βρέθηκε υπέρβαρο κατά 4%.

Κατά τα άλλα, του τροχαίου επιλήφθηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημ. Λινός, ο οποίος και ζήτησε την επίσπευση της ανακριτικής διαδικασίας, καθώς και τον έλεγχο των προανακριτικών ερευνών που διεξήγαγε η Τροχαία. Παράλληλα, ειδικοί του ΚΤΕΟ, συνεχίζουν τις έρευνες για να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με την κατάσταση των οχημάτων. Παρέμβαση στην υπόθεση είχε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, ο οποίος ζήτησε από τον Δημ. Λινό - κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί του - την ταχεία ολοκλήρωση της προδικασίας και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, θα τιμωρηθούν όλοι, εκτός από τους εργολάβους και τις ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, που εν γνώσει τους άφησαν το δρόμο «καρμανιόλα»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τροχαίο με τρεις τραυματίες(2019-09-03 00:00:00.0)
Εγκληματικές ευθύνες(2014-10-09 00:00:00.0)
Νεκροί δύο εργάτες(2011-05-17 00:00:00.0)
Μείωσε τις ποινές το Εφετείο(2007-03-31 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι καταθέσεις(2005-04-21 00:00:00.0)
Εγκληματική αμέλεια(1999-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ