Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΙΣΚΟ - BARILLA»
Νέα 48ωρη απεργία

Με νέα 48ωρη απεργία συνεχίζουν σήμερα και αύριο οι 24 εργαζόμενοι του εναπομείναντος τμήματος της ΜΙΣΚΟ - BARILLA στην Πάτρα. Οι απεργοί θα μεταβούν στο εργοστάσιο της επιχείρησης στη Θήβα και θα απαιτήσουν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς στις προθέσεις της εργοδοσίας είναι να απολύσει τους μισούς, μετά και την ανάθεση μέρους της δουλιάς του πρατηρίου σε υπεργολάβο ιδιώτη.

Μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες, στη 48ωρη απεργία που κατέβηκαν τότε οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θήβας για να καλέσουν σε κοινό αγώνα τους συναδέλφους τους, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, έπειτα από εντολή του εργοδότη, επιτέθηκαν με αγριότητα στους απεργούς και προχώρησαν σε συλλήψεις για «διατάραξη οικιακής ειρήνης».

Οι εργαζόμενοι όμως, παρά την ωμή τρομοκρατία έξω και μέσα από το εργοστάσιο, δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν πεισματικά τις κινητοποιήσεις τους εδώ και δύο μήνες, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, πέρα από τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την υπογραφή ΣΣΕ, την απομάκρυνση των εργολάβων, τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ