Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Παρά τον αυταρχισμό ο αγώνας συνεχίζεται

Ακόμα και μέσα στα ξενοδοχεία τοποθετήθηκαν αστυνομικοί, αν και η απεργία είχε ανασταλεί. Διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων κατά του δικαιώματος της απεργίας

Το άκρως αυταρχικό και αντεργατικό της πρόσωπο έδειξε και η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτή τη φορά στους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους της Αττικής, με την αξιοποίηση των δικαστικών αρχών που χαρακτήρισαν παράνομη και καταχρηστική τη χτεσινή 24ωρη απεργία του κλάδου, όπως αξίωσαν οι μεγαλοξενοδόχοι!

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αθήνας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και των ξενοδόχων να φρενάρουν τους αγώνες τους, να τους καταδικάσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, βγήκαν χτες στους δρόμους, κατήγγειλαν τη βιομηχανία των δικαστικών αποφάσεων που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατ' εντολή της εργοδοσίας και με τις οποίες βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι η πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων, για πλήρη και σταθερή εργασία, για μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, συνεχίζεται!

Υπενθυμίζεται ότι προχτές (Τρίτη) η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής προσέφυγε με αγωγή της στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ελάχιστο χρόνο μετά την επίδοση της αγωγής, η διοίκηση των δικαστηρίων έσπευσε να ορίσει δικαστή και να εκδικάσει την αγωγή! Ο δικαστής κ. Φώσκολος μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης εξέδωσε απόφαση με την οποία και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι από την ώρα που επιδόθηκε η αγωγή και ορίστηκε η δίκη οι ξενοδόχοι ανακοίνωναν στους εργαζόμενους, στους διαδρόμους των ξενοδοχείων, ότι η απεργία θα κηρυχτεί παράνομη!

Διάβημα διαμαρτυρίας

Δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του κλάδου πραγματοποίησαν χτες το πρωί διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης, όπου και κατήγγειλε έντονα τη βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που έχει στηθεί ενάντια στο δικαίωμα του εργαζόμενου στην απεργία. Υπογράμμισαν ότι οι ευθύνες είναι πρώτα και κύρια πολιτικές και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους. Ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, ακολουθώντας την πεπατημένη των προκατόχων του, ζήτησε τη δικογραφία για να «ερευνήσει» την υπόθεση. Στο χτεσινό διάβημα συμμετείχαν ο Αντ. Αντανασιώτης εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας.

Νωρίτερα στις 5.30 τα χαράματα συνδικαλιστές του κλάδου και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας που εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων βρέθηκαν έξω από τις πόρτες των ξενοδοχείων «Χίλτον», «Αθενς Πλάζα», «Μεγάλη Βρετάνια», «Κάραβελ», «Τιτάνια», «Λήδρα Μάριοτ», «Μετροπόλιταν», «Ιντερκοντινένταλ», «Κινγκ Τζορτζ», «Ηλέκτρα», «Ηλέκτρα Παλλάς» και αλλού.

Παρά το γεγονός ότι η απεργία είχε ήδη ανακληθεί, η κυβέρνηση είχε φροντίσει, μετά από απαίτηση των ξενοδόχων, να διαθέσει πολυπληθείς δυνάμεις της Αστυνομίας για την «προστασία», (από ποιους άραγε;), όλων των μεγάλων ξενοδοχείων της Αθήνας! Είναι χαρακτηριστικό ότι συνδικαλιστές που μπήκαν στους χώρους δουλιάς για να μοιράσουν την ανακοίνωση έβρισκαν μέσα αστυνομικούς!

Εξω από τα ξενοδοχεία του Συντάγματος («Αθενς Πλάζα», «Μεγάλη Βρετάνια» και «Κινγκ Τζορτζ») βρέθηκαν από τα χαράματα, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Στρατής Κόρακας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αγγελος Βρεττός από την «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ