Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Οχι στο Διάταγμα των «απολύσεων»

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα - υπό τη διαρκή εποπτεία του «Ζέπελιν» της Αστυνομίας (αυτό που θα έφευγε όταν τέλειωναν οι Αγώνες) - πραγματοποίησαν χτες οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλιά και καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που πετά στο δρόμο χιλιάδες συμβασιούχους. Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και από εκεί πορεύτηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Απ. Ανδρεουλάκο, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στην πορεία συμμετείχαν και οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, θέτοντας ως αγωνιστικό πλαίσιο τη διεκδίκηση μόνιμης, σταθερής και πλήρη δικαιωμάτων εργασίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων κ.ά.

Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στην πορεία, όπως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ίδιες υποσχέσεις ίδια ομηρία», αναδείκνυαν τόσο τις ευθύνες της ΝΔ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που εδραίωσαν το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας για την εξυπηρέτηση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Το καθεστώς αυτό διατηρεί σήμερα η ΝΔ με το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για τους συμβασιούχους. Από τη μια, πετά στο δρόμο χιλιάδες σημερινούς συμβασιούχους (ενδεικτικά στο υπουργείο Πολιτισμού θα απολυθούν το επόμενο διάστημα 2.000 εργαζόμενοι, στη Νομαρχία Αθηνών 200 κ.ο.κ.). Από την άλλη, διατηρεί το καθεστώς των εκτάκτων με ακόμα χειρότερους όρους. Τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση φέρουν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και σε Ομοσπονδίες, αφού όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν την πολιτική ομηρίας του ΠΑΣΟΚ και σήμερα, ουσιαστικά αποδέχονται παρά τις όποιες δημαγωγικές τους κορόνες, το ΠΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ