Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ν. ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΤΕΕ»
Εχασε το δρόμο ο εισαγγελέας

Τη βιομηχανία ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης που εγκαινίασε το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και εντείνει η κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να καταστείλει τις γενικευμένες αγωνιστικές αντιδράσεις που προκαλεί «με το καλημέρα» η εφαρμογή της αντεργατικής της πολιτικής. Μετά τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, σειρά παίρνουν οι εργαζόμενοι της «Καματάκης ΑΤΕΕ», όπως αποδεικνύει το έγγραφο που έφτασε την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με το οποίο εκπρόσωποί του καλούνται να καταθέσουν στον εισαγγελέα για τη συμμετοχή τους στο μπλόκο που έστησαν οι εργαζόμενοι του Καματάκη στην περιφερειακή οδό στις 27 Ιούλη, κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους.

Η ωμή εισαγγελική παρέμβαση υπέρ της εργοδοσίας γίνεται με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης και προλειαίνει το έδαφος για τη δίωξη των ίδιων των εργαζομένων στην «Καματάκης ΑΤΕΕ». Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, η Διοικούσα Επιτροπή Εργαζομένων είχε διατυπώσει αίτημα προς τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα τις ποινικές ευθύνες του εργοδότη και όσων εμπλέκονται στην επιχείρηση εξαπάτησης που εξελίσσεται εδώ και μερικούς μήνες σε βάρος τους. Ανάμεσα στα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία και το δίκιο των εργαζομένων, η κυβερνητική πλάστιγγα έγειρε υπέρ του πρώτου, γεγονός που αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα να οξυνθεί ο αγώνας των εργαζομένων όχι μόνο ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας αλλά και ενάντια στην πολιτική που την υποθάλπει και την υπηρετεί.

Χτες, οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα 8 μηνών, πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρίας «MLS Πληροφορική ΑΕ», συμφερόντων Καματάκη, στα Κωνσταντινουπολίτικα της Θεσσαλονίκης. Οι οφειλές για δεδουλευμένα προς τους 500 εργαζόμενους ξεπερνάνε σήμερα τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Υστερα από τη δικαστική απόφαση στις 20 Σεπτέμβρη που έδωσε το πράσινο φως στους πιστωτές της «Καματάκης ΑΤΕΕ» να δεσμεύσουν την περιουσία της εταιρίας, οι εργαζόμενοι παραμένουν σε 24ωρη βάση έξω από το εργοτάξιο, ξεκαθαρίζοντας ότι περιφρουρούν την περιουσία της εταιρίας τόσο από τις τράπεζες, όσο και από τον ίδιο τον Καματάκη, «που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα μας κλέψει περισσότερο», όπως αναφέρουν και στη σχετική τους ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ