Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΡΙΚΟΛΑΝ»- ΝΑΟΥΣΑ
Αγωνιστική υποδοχή στην Αθήνα

Σε στάσεις εργασίας, συγκέντρωση και κοινή πορεία καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η ΟΕΚΙΔΕ, την ημέρα που οι εργάτες και οι εργάτριες της Νάουσας θα διαδηλώνουν στην Αθήνα

Με στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία, τον ιματισμό και το δέρμα υποδέχονται τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη τους συναδέλφους τους από την «Τρικολάν» της Νάουσας. Την απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), η οποία καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Βάθης, απ' όπου θα ξεκινήσει η κοινή πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Παράλληλα 24ωρη απεργία εξήγγειλε η Ομοσπονδία και για τα δυο εργοστάσια του ομίλου «Κλωνατέξ» στο Νομό Πέλλας.

«Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς» σημειώνει η ΟΕΚΙΔΕ στο κάλεσμά της προς τους εργαζόμενους και τονίζει την αναγκαιότητα να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη του κλάδου στους εργάτες και τις εργάτριες της Νάουσας, αλλά και να οξυνθεί ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η ΝΔ στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ. «Με το νέο προϋπολογισμό, η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα, πιο βαριά λιτότητα, νέα φορολογικά βάρη στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Στόχο έχει να φορτώσει το υπέρογκο κόστος (7 δισ. ευρώ) της Ολυμπιάδας στους εργαζόμενους. Να αντιδράσουμε σ' αυτή την πολιτική. Να διεκδικήσουμε το κόστος να το πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Να διεκδικήσουμε αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες μας» τονίζει το κάλεσμα της ΟΕΚΙΔΕ.

Στο μεταξύ, στη Νάουσα εντείνονται οι προετοιμασίες για την «κάθοδο» στην Αθήνα, στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που εξήγγειλαν για τη Δευτέρα όλα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν το πρωί και οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης, ενώ πρώτος σταθμός των εργαζομένων καθ' οδόν στην Αθήνα θα αποτελέσει η έδρα της «Κλωνατέξ», στη συμβολή των οδών Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως, λίγες ώρες πριν από τη συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ