Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στις απολύσεις

Σύσκεψη σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Ο συντονισμός της δράσης και του αγώνα, για να δοθεί αποφασιστική απάντηση στις απολύσεις και το κλείσιμο των εργοστασίων, είναι το θέμα της σύσκεψης σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων και απολυμένων της Αθήνας σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 πλατεία Κάνιγγος). Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της σύσκεψης έχουν πάρει τέσσερα Συνδικάτα της Αθήνας (Κλωστοϋφαντουργών - Μετάλλου - Τύπου και Χάρτου - Φαρμάκου), καθώς, όπως σημειώνουν και στη σχετική πρόσκληση: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε μπαράζ επίθεσης από την εργοδοσία και την κυβέρνηση της ΝΔ στο δικαίωμα στη δουλιά και εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων είναι το τίμημα της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους του κεφαλαίου».

Επιχειρήσεις κλείνουν, μετακομίζουν και άλλες απολύουν και, για άλλη μια φορά, φορτώνουν τα βάρη της κρίσης του συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων, επισημαίνουν στην πρόσκληση και αναφέρουν συγκεκριμένα: Κλείνει η «Ντέλικα», 100 απολύσεις στη «Σόφτεξ», 200 εργαζόμενοι στο «Φυρογένη» απλήρωτοι και χωρίς δουλιά, απολύσεις στη «Σεξ Φορμ» και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Απέναντι σε όλα αυτά, σημειώνουν, καλούμαστε να αντιδράσουμε, να συντονίσουμε τη δράση και τους αγώνες μας, με στόχο να ακυρωθούν τα αντεργατικά σχέδια και οι τεράστιες συνέπειες που αυτά θα επιφέρουν στη ζωή εκατοντάδων εργατικών οικογενειών. Να δώσουμε μαζική αποφασιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Προσπερνώντας τα εμπόδια και τη συνειδητή στήριξη που δίνουν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΕΚΑ στο μεγάλο κεφάλαιο και την κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ