Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Κούφια αντιπαράθεση

Α. Τζέκης: Ο λαός στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική

Η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για την περίφημη πλέον απογραφή της ελληνικής οικονομίας, μεταφέρθηκε χτες και στη Βουλή.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκαν ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη για τις κατηγορίες της ότι παρέλαβε ψεύτικα στοιχεία και κρυμμένα χρέη και ότι προχώρησε απλώς σε μια λογιστική ανακαταγραφή για μικροκομματικούς λόγους.

Η κυβερνητική απάντηση διά στόματος Γ. Αλογοσκούφη ήταν ότι η Γιούροστατ έχει επικυρώσει πλήρως τα στοιχεία της απογραφής, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι διαστρεβλώνει τις δηλώσεις των Κοινοτικών αξιωματούχων όπως διαστρέβλωνε πριν την εικόνα των δημόσιων οικονομικών. «Διασύρουν, είπε, τη χώρα εκείνοι που εμφάνιζαν πλαστή εικόνα των δημόσιων οικονομικών». Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε πλασματική εικόνα για την οικονομία, την οποία διόρθωσε η σημερινή και πρόσθεσε πως «εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό».

Παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης κατήγγειλε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται για τα στοιχεία της «απογραφής» της οικονομίας και όχι για τα πραγματικά προβλήματα που ζει ο λαός. «Εδώ, τόνισε, συζητάμε εάν η "απογραφή" είναι 1% πάνω ή κάτω, αλλά ο λαός αυτή την ώρα στενάζει. Εχουμε μαζικές απολύσεις από τα εργοστάσια, έχουμε τους αγρότες να στενάζουν από την πολιτική της κυβέρνησης μέσω των εμπόρων και των βιομηχάνων. Υπάρχουν τέτοια πραγματικά γεγονότα που αγκαλιάζουν ευρύτερα λαϊκά στρώματα και εδώ μέσα στη Βουλή έχουμε αντιπαράθεση εάν το α' ή το β' στοιχείο καταγράφηκε σωστά ή λάθος. Εμείς λέμε ότι πρέπει να αποτυπώνεται η πραγματική κατάσταση, για να βγάζει καλύτερα συμπεράσματα ο λαός για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει».

Σχολιάζοντας τη ρήση του Δ. Σιούφα ότι «εθνικό είναι το αληθές» τόνισε: «Συμφωνούμε. Το ζήτημα όμως είναι από ποια πλευρά βλέπεις το εθνικό, γιατί ο εργοδότης που απολύει τον εργάτη, είναι μια διαφορετική αλήθεια από αυτό που ζει ο εργάτης. Δεν μπορεί να έχουμε ενιαία εθνική αλήθεια για όλους αφού τα συμφέροντα συγκρούονται και εκεί βρίσκονται και οι πολιτικές διαφορές των κομμάτων. Η αλήθεια λοιπόν για εμάς είναι ό,τι συμφέρει τον εργαζόμενο λαό, κόντρα στα συμφέροντα που πραγματικά εκμεταλλεύονται τον πλούτο που παράγεται στη χώρα μας. Εμείς θεωρούμε ότι η χώρα μας δεν είναι φτωχή, είναι πλούσια, με τη μόνη διαφορά ότι βλέπουμε σε ποια χέρια βρίσκεται ο πλούτος σε καθημερινή βάση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ