Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΜΕΝΙΑ
Παύση του πρωθυπουργού

ΕΡΕΒΑΝ.-

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Αράμ Σαρκισιάν και ο υπουργός Αμυνας Βαγκαρτσάκ Αρουτιουνιάν, παύτηκαν από την κυβέρνηση, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Κοτσαριάν, από την κρατική τηλεόραση, επισημαίνοντας πως στην απόφαση αυτή τον οδήγησε η ανικανότητα της κυβέρνησης να επιλύσει μια σειρά οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.

«Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας προκαλεί τριγμούς στα θεμέλια του κράτους. Τα πολιτικά παιχνίδια ορισμένων υπουργών έχουν γίνει τρόπος ζωής», τόνισε ο Κοτσαριάν. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Αρμενίας, όταν καθαιρείται ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση. Ομως ο Αρμένιος Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι μόνον ορισμένοι υπουργοί δημιουργούν προβλήματα και υπέγραψε άλλο Διάταγμα για την καθαίρεση του υπουργού Αμυνας. Οι υπόλοιποι υπουργοί θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να οριστεί η νέα κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή του Κοτσαριάν συνδέεται, προφανώς, με την έρευνα που διεξάγεται για την τρομοκρατική επίθεση, τον περασμένο Οκτώβρη, στο αρμενικό Κοινοβούλιο, στη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκαν ο τότε πρωθυπουργός Βαζγκέν Σαρκισιάν (αδελφός του Αράμ), ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου και πέντε κυβερνητικοί αξιωματούχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ