Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ
Αμαχοι τραυματίες ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες αποχώρησης

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

«Ατύχημα» χαρακτήρισε ο ισραηλινός στρατός τον τραυματισμό Λιβανέζων αμάχων κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού δύο χωριών βόρεια της ζώνης κατοχής του Νοτίου Λιβάνου. Την οργή του εξέφρασε, από την πλευρά του, ο Λιβανέζος Πρόεδρος Εμίλ Λαχούντ. Και όλα αυτά, μόλις ένα 24ωρο μετά από την έναρξη των προετοιμασιών για την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη «ζώνη ασφαλείας».

Δεκατέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν από τους 8 πυραύλους αέρος - εδάφους που εκτόξευσαν ισραηλινά μαχητικά στα περίχωρα των χωριών Αράμπ Σαλίμ και Χαμπούσε, χτες το μεσημέρι. Στόχος της ισραηλινής επιδρομής φαίνεται ότι ήταν ο ηγέτης της φιλοσυριακής εξτρεμιστικής οργάνωσης «Αμάλ», ο Αμπάς Χαλάλ, ο οποίος, όμως, διέφυγε, σε αντίθεση με τέσσερα μέλη της οικογένειάς του, που τραυματίστηκαν.

Στην ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός μιλά για «λάθος» και τονίζει ότι στόχος ήταν μόνο το αυτοκίνητο του ηγέτη της «Αμάλ». Από την πλευρά της, η οργάνωση εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο απειλεί με αντίποινα και σημειώνει ότι, ήδη, εκτοξεύτηκαν οβίδες κατά ισραηλινής βάσης στο κέντρο της κατεχόμενης ζώνης στην περιοχή Ταγέμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ