Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυξάνονται τα εργατικά δυστυχήματα

Τρεις μέρες μετά από τη δημοσιοποίηση πως 115 εργάτες έχασαν τη ζωή τους στα σύγχρονα κάτεργα από την αρχή του χρόνου, κατά την ημερίδα του υπουργείου Εργασίας για τη «Διαχείριση της Ασφάλειας της Εργασίας στις Κατασκευές και τα Τεχνικά Εργα», χτες ένας ακόμα προστέθηκε στη μαύρη λίστα.

Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Χοζοβίτης, 31 ετών, καταπλακώθηκε μαζί με το φορτηγό που οδηγούσε, στην προσπάθειά του να ξεφορτώσει μπάζα σε παράνομη χωματερή του Μαρκόπουλου. Το έδαφος υποχώρησε και το φορτηγό έπεσε στο γκρεμό σε χώρο του παλιού λατομείου Σταύρου, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ίσχυαν μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Με αφορμή τον 116ο νεκρό από την αρχή του χρόνου, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, επισημαίνει ότι αυτό «το έγκλημα αναδεικνύει ακόμα μια φορά τις ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που αφού αφήνουν τους εργοδότες ασύδοτους και ατιμώρητους για την προκλητική περιφρόνηση της ζωής των εργαζομένων, αναλαμβάνουν ουσιαστικά τις ευθύνες του ηθικού αυτουργού».

Παράλληλα το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «να αναπτύξουν κίνημα υπεράσπισης της ίδιας τους της ζωής, να βάλουν εμπόδιο με τον αγώνα τους στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που καταργούν δικαιώματα των εργατών, ενισχύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ