Κυριακή 24 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... λύση

Μάλλον, βιάστηκε η υπουργός Παιδείας, Μ. Γιαννάκου και την κατέθεσε ...λειψή την τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία, δίνεται η δυνατότητα να αναστέλλεται η λειτουργία τμημάτων ΤΕΙ, όταν δεν έχουν επαρκή αριθμό εγγεγραμμένων φοιτητών και για άλλους «αντικειμενικούς λόγους». Επρεπε, να συμπεριλάβει σ' αυτή και πανεπιστημιακές σχολές ή και ολόκληρα Πανεπιστήμια.

Τι να κάνεις, για παράδειγμα, με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης (ΔΠΘ), το οποίο αντιμετωπίζει οξύτατα οικονομικά προβλήματα και δεν έχει να πληρώσει ούτε καν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος; Μπορεί, βέβαια, τα οικονομικά αυτά προβλήματα, να οφείλονται στο γεγονός της μεγάλης διεύρυνσης του ΔΠΘ, τα τελευταία έξι χρόνια (από 11 τμήματα σε 18 - από 300 μέλη ΔΕΠ σε 500 - από 11.000 φοιτητές σε 22.000), ενώ η κρατική επιχορήγηση παρέμεινε στο ίδιο ισχνό επίπεδο, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Δεν περισσεύουν χρήματα για την Παιδεία... Αρα, γιατί να βάζουμε λουκέτο μόνο σε τμήματα ΤΕΙ και όχι και σε Πανεπιστήμια; Τι να κάνουμε; Είναι μια ...λύση κι αυτή.

ΥΓ: Αν δεν κάνουμε λάθος, τα ετήσια κέρδη μιας και μόνο μεγάλης τράπεζας φτάνουν και περισσεύουν για την επαρκέστατη χρηματοδότηση του ΔΠΘ. Αν το προτείνουμε, θα θεωρηθούμε λαϊκιστές..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ