Κυριακή 24 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οικονομική στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

Μήνυμα της Αλ. Παπαρήγα για τη Μέρα των Πολυτέκνων

Motion Team

Το ΚΚΕ απαιτεί μέτρα για την οικονομική στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, για τη μόρφωση και τη φροντίδα των παιδιών τους και για δωρεάν στέγαση, τονίζει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σε μήνυμά της προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) με αφορμή τη Μέρα των Πολυτέκνων, που γιορτάζεται σήμερα.

Ολόκληρο το μήνυμα της Αλ. Παπαρήγα έχει ως εξής:

«Ο γιορτασμός της Μέρας των Πολυτέκνων, μας δίνει άλλη μια ευκαιρία, να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον καθημερινό αγώνα σας. Η πολύτεκνη οικογένεια βιώνει με πιο οξυμένο τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Ευθύνη έχει η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της. Από την ίδια σας την πείρα γνωρίζετε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τους πολύτεκνους εξανεμίζονται και οι ανάγκες σας δεν ικανοποιούνται. Το Κόμμα μας απευθύνεται στις οικογένειες των πολυτέκνων, σε όλες τις λαϊκές οικογένειες και τις καλεί να μη δείξουν καμιά ανοχή στην πολιτική της ανεργίας, της ακρίβειας, της καθήλωσης των μισθών και των συντάξεων, της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας.

Το ΚΚΕ απαιτεί μέτρα για την οικονομική στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, για τη φροντίδα και τη μόρφωση των παιδιών τους, για δωρεάν στέγαση. Προσαρμογή της σύνταξης των μητέρων των πολύτεκνων οικογενειών στο ύψος της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ και ουσιαστική αύξηση του συνόλου των επιδομάτων των πολυτέκνων.

Η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση, για να έχει αποτέλεσμα χρειάζεται να μετατραπεί σε πάλη ενάντια στην πολιτική και ιδεολογία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΕΒ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και άλλων αντιδραστικών οργανισμών. Χρειάζεται το τιμόνι της διακυβέρνησης να το πάρει στα χέρια του ο ίδιος ο λαός, για να απολαμβάνει τους καρπούς του μόχθου του. Χρειάζεται οι πολύτεκνοι, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το λαϊκό κίνημα να διεκδικήσουν:

-- Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ και κατώτερες συντάξεις 960 ευρώ.

-- Πλήρη - σταθερή εργασία με 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο.

-- Σύνταξη στα 60 χρόνια οι άνδρες και στα 55 χρόνια οι γυναίκες.

-- Προστασία του αγροτικού εισοδήματος, με έγκαιρη διάθεση της παραγωγής, με τιμές και επιδοτήσεις που να διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα, σταμάτημα των εισαγωγών, κατώτερη αγροτική σύνταξη 400 ευρώ.

-- Δημιουργία βιοτεχνικών πάρκων με κρατική χρηματοδότηση. Φορολόγηση των επαγγελματοβιοτεχνών με βάση τα πραγματικά έσοδα, ενιαίο 48ωρο εβδομαδιαίο και Κυριακή αργία.

-- Επιδότηση των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις και για όσο διαρκεί η ανεργία τους στο 80% των 1.200 ευρώ. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας. Να παγώνουν οι πληρωμές των δανείων για τους άνεργους και απολυμένους.

-- Να δημιουργηθεί αποκλειστικά δημόσιο, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, πραγματικά δωρεάν σύστημα Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας. Με δωρεάν κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα σε φοιτητές και σπουδαστές.

-- Αφορολόγητο όριο για την πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά 50.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε ακόμα παιδί. Ετήσια αναπροσαρμογή σύμφωνα με την αύξηση του τιμάριθμου.

-- Να μην πληρώνουν οι εργαζόμενοι διόδια, να έχουν δωρεάν εισιτήριο τις πρωινές ώρες και μειωμένο τις υπόλοιπες.

-- Να υπάρξει αντισεισμική θωράκιση, διαχείριση του νερού, αποχετευτικά, αντιπλημμυρικά και έργα λαϊκής στέγης.

-- Να αναπτυχθεί ο λαϊκός πολιτισμός και αθλητισμός για όλους».

Και η Αλ. Παπαρήγα καταλήγει: «Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη του λαού, ότι μπορεί να έρθει σε ρήξη με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την αντιλαϊκή πολιτική και πρέπει να το κάνει. Υπάρχει μια προϋπόθεση γι' αυτό. Να πιστέψει ο ίδιος στη δύναμή του και με τον αγώνα του να ανοίξει το δρόμο για καλύτερες μέρες, για να ζήσει όπως του αξίζει.

Εύχομαι υγεία σε όλες τις οικογένειες των πολυτέκνων και δύναμη για τους επερχόμενους αγώνες».

  • Μηνύματα έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ