Κυριακή 24 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους πέταξαν στο δρόμο...

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας έχει συσταθεί με νόμο του τουρκικού κράτους. Μάλιστα, η έδρα της βρισκόταν μέχρι προχτές σε γραφείο στο πρωθυπουργικό μέγαρο στην Αγκυρα. Και λέμε μέχρι προχτές, γιατί η έδρα της δε βρίσκεται πλέον εκεί. Με απλά λόγια, εκδιώχθηκε. «Μας πήραν το γραφείο που είχαμε στο πρωθυπουργικό μέγαρο και άλλαξαν και την κλειδαριά» δήλωσε ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Ιμπραχίμ Κάμπογλου.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης της Επιτροπής, στην οποία περιλαμβάνεται και τμήμα που αναφέρεται στα μειονοτικά δικαιώματα στην Τουρκία, όπου γίνεται μια κάποια κριτική στην υπάρχουσα κατάσταση. «Είναι ατυχές το γεγονός ότι η Επιτροπή που εργάζεται με τις δυνατότητες που της παρέχει το Κράτος, παρουσιάζει μια έκθεση που είναι βλαβερή για τη χώρα», δήλωσε αμέσως μετά ο υπεύθυνος της αντίστοιχης διεύθυνσης του πρωθυπουργικού γραφείου, Βαχίτ Μπιτσάκ. Μια μέρα μετά, η Επιτροπή πεταγόταν στο δρόμο.

Και να σκεφθείτε, ότι στην προαναφερόμενη έκθεση δε λέγεται τίποτε, για τα «λευκά κελιά», τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, τις πολύμορφες πολιτικές διακρίσεις και διώξεις, κλπ, κλπ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ