Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θράσος!!! (1)

Εχουν θράσος. Επειδή, βρίσκονται στην αντιπολίτευση, πλέον, λένε πολλά και διάφορα, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν τα σοβαρά και οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Λες και δεν κυβερνούσαν, μέχρι πριν οκτώ μήνες και, μάλιστα, για 21 ολόκληρα χρόνια, από το 1981 και μετά, αφαιρουμένου του «διαλείμματος» Μητσοτάκη. Διαβάστε ορισμένα απ' όσα είπε, τις προάλλες, ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα «Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ευρωπαϊκή Προοπτική»:

«... Κατά τη γνώμη μου, το κυριότερο πρόβλημα της Παιδείας μας υπήρξε η ευκαιριακή αντιμετώπιση, η συσσώρευση αποσπασματικών λύσεων, η απουσία μακροπρόθεσμων στόχων και προγραμματισμού, τελικά η έλλειψη μιας μακρόπνοης στρατηγικής...

... Η σημερινή κατάσταση στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα αρνητική. Ενδεικτικά αναφέρω πως κατέχουμε το παγκόσμιο ρεκόρ εκπαιδευτικής μετανάστευσης αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας μας, με περισσότερους από 50.000 φοιτητές στο εξωτερικό. Επιπλέον είμαστε οι τελευταίοι στην ΕΕ σε κονδύλια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την έρευνα, ενώ υστερούμε σημαντικά σε πατέντες και δημοσιεύσεις ακόμη και από χώρες που επενδύουν ανάλογα με εμάς ποσά σε αντίστοιχα προγράμματα. Εχουμε, τέλος, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά άνεργων αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποφοίτων δηλαδή που δεν μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ