Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Χάνουν ασφαλιστικά δικαιώματα οι επίτακτοι

Χάνουν ασφαλιστικά δικαιώματα χρόνων οι επίτακτοι ναυτεργάτες των βοηθητικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού παρά το γεγονός ότι με προηγούμενη ρύθμιση μονιμοποιήθηκαν στη δουλιά τους.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος και ο αρμόδιος υφυπουργός Αμυνας είπε γενικά και αόριστα ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επιλύσει το θέμα.

Ο Γ. Λαμπρόπουλος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι χρησιμοποίησαν το θεσμό των επίτακτων για ρουσφετολογικούς διορισμός και για να κρατάει τους εργαζόμενους αυτούς σε ομηρία. Είπε δε, ότι με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης οι επίτακτοι μονιμοποιήθηκαν και ισχυρίστηκε ότι η βλαπτική μεταβολή στο ασφαλιστικό τους καθεστώς αφορά μόνο ορισμένους από τους εργαζόμενους αυτούς.

Εγινε μια προσπάθεια για την τακτοποίηση αυτών των εργαζομένων αλλά ήταν ανεπιτυχής, τόνισε στην παρέμβασή του ο Γ. Πατσιλινάκος και πρόσθεσε ότι οι 60 από τους πιο παλιούς εργαζόμενους που δούλεψαν σε συνθήκες γαλέρας χάνουν ασφαλιστικά δικαιώματα επειδή μετατάχθηκαν από το ΝΑΤ στο ΙΚΑ και στη συνέχεια στο δημόσιο. Αποτέλεσμα είναι να βγαίνουν πλέον στη σύνταξη στα 65 χρόνια, να χάνουν χρόνια ασφάλισης και να έχουν και από πάνω σοβαρή οικονομική ζημιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ