Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Δημαγωγία και εσωκομματικές αλλαγές

Να φιλοτεχνήσουν ένα «φιλολαϊκό» προφίλ για το ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν σε καθημερινή βάση τα κομματικά επιτελεία της Χαριλάου Τρικούπη και αφού η πίστη τους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής τούς στερεί τη δυνατότητα να προβάλλουν στρατηγικές διαφορές με τη ΝΔ, εξαντλούν την... αντιπολιτευτική τους κριτική σε δημαγωγικές κορόνες.

Χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι η τελευταία «αρνείται να δώσει το επίδομα θέρμανσης σε εκείνες τις κατηγορίες του πληθυσμού που βρίσκονται στο όριο επιβίωσης», την ίδια ώρα, όπως πρόσθεσε «που απ' την αύξηση των τιμών του πετρελαίου αυξάνει τα φορολογικά έσοδα κατά 145 εκατομμύρια ευρώ».

Βέβαια, ο Ν. Αθανασάκης απέκρυψε επιμελώς να αναφέρει ότι ακριβώς πέρσι τέτοια εποχή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει την κάθετη άρνησή της σε οποιαδήποτε επιδότηση, για το ίδιο θέμα... Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι δέσμια της λογικής της, ότι όλα θα τα λύσει η αγορά», όταν μόλις προχτές, ο αρμόδιος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ για θέματα ενέργειας Χρ. Παπουτσής ζητούσε από την κυβέρνηση «όχι να παρέμβει στην αγορά», αλλά να τη... ρυθμίσει!

Επίσης, ο Ν. Αθανασάκης ασχολήθηκε και με το θέμα των μετεγγραφών, χαρακτηρίζοντας την τακτική των δηλώσεων που ακολουθεί η υπουργός Παιδείας «απολύτως απαράδεκτη» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση με διάφορους τρόπους επιχειρεί «ανακύκλωση της συζήτησης» και πρόσθεσε ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ είναι «να δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα».

«Καθαρίζει» το εσωκομματικό πεδίο

Οσο η Χαριλάου Τρικούπη καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό για το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου καθορίζει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματός του, ενόψει και του επικείμενου συνεδρίου που θα γίνει το διάστημα 20-23 Γενάρη.

Συγκεκριμένα, η ξαφνική προχτεσινή αντικατάσταση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη από τη θέση του συντονιστή των κλιμακίων που έχουν αναλάβει την προετοιμασία του προσυνεδριακού διαλόγου, που αποφάσισε ο Γ. Παπανδρέου με την τοποθέτηση στη θέση του συνεργάτη Θ. Τσούρα, δημιούργησε προβληματισμό σε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Γ. Παπανδρέου, με την κίνηση του αυτή, ουσιαστικά απέδωσε τη μέχρι τώρα αποτυχία του προσυνεδριακού διαλόγου, εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής μελών του ΠΑΣΟΚ, στον Μ. Χρυσοχοΐδη.

Πάντως, ο Ν. Αθανασάκης με δηλώσεις του υποστήριξε ότι ερμηνείες που δόθηκαν από μερίδα του Τύπου για το συγκεκριμένο γεγονός «δεν ανταποκρίνονται με κανέναν τρόπο στην πραγματικότητα». Ο ίδιος ανέφερε ότι η ανάθεση των συγκεκριμένων καθηκόντων στον Θ. Τσούρα έγινε «ύστερα από συνεννόηση του Γραμματέα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Εξάλλου τη Δευτέρα ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Κιλκίς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ